Kék hírek, bulvár

2009.10.10. 13:58

A bűnözés ellen: bekamerázott falvak a Tisza-tó mentén

A Tisza-tavi Térségfejlesztési Tanács (TFT) mintegy 46 millió forintos támogatásával a valósult meg a Poroszlótól Kisköréig tartó térfigyelő kamerahálózat kiépítése és üzembehelyezése.

HEOL

 A beruházást – mely 24 órás folyamatos térfigyelést biztosít –, a napokban adták át Kiskörén. Godó Lajos a TFT elnöke arról szólt, hogy a rendőrség, a polgárőrség és a térfigyelő kamerahálózat működtetése mellett célszerű megpályázni a rendészeti minisztérium által támogatott települési őrszolgálat kialakítását is.

Szén József, a kistérség elnöke jelezte: intézményeken, kül- és belterületeken helyezték el a zártláncú kamerahálózatot, s remélik, a folyamatos figyelem segít visszaszorítani a bűnözést, a garázda jellegű cselekményeket. Dr. Kohári Péter Füzesabony rendőrkapitánya a bűnmegelőzésben és a már elkövetett cselekmények nyomozati szakában a kamerák által biztosított, a rendőrségnek adott segítségre helyezte a hangsúlyt, míg Soltész András Újlőrincfalva polgármestere a rendszer bűnmegelőzésben játszott szerepét emelte ki.

A kamerák működtetésével Poroszló, Sarud, Újlőrincfalva egy szervezetet bízott meg, míg Kisköre saját rendőrségével látja el az adatbázis felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!