Kék hírek, bulvár

2009.10.20. 14:47

A rutinpályán mérték össze tudásukat a rendőrök

Az ügyességi feladatok is részét képezték a Biztonsággal kék lámpával nevet viselő rendőr szakmai versenynek.

L. A.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Biztonsággal kék lámpával nevet viselő rendőr szakmai versenyt a közterületi szolgálatot ellátó állomány számára. Mint azt Erdélyi Róbert r. őrnagy, a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, kiemelt közlekedési főelőadó elmondta, a megmérettetés célja, hogy a rendőrök úgy elméleti, mint gyakorlati tudásukat felfrissíthessék, elmélyíthessék. További kitűzés volt az is, hogy mindezzel segítsék az olyan közlekedési balesetek megelőzését, amelyeknek rendőrök is részesei.

A városi kapitányságokon lebonyolított fordulót követően a mai megyei döntőben minden kapitányságot a két legjobb eredményt elérő rendőr képviselt, továbbá az autópálya alosztályról is érkezett két versenyző. Az indulóknak először egy 15, illetve egy 55 kérdésből álló tesztet kellett kitölteniük, amelyekkel a hatályos, a mindennapi munka során szükséges jogszabályok (például a rendőrségi, illetve a közúti közlekedésről szóló törvény) ismeretét mérték fel. Ezt követően a Nemzeti Közlekedési Hatóság egri rutinpályáján hajtottak végre ügyességi feladatokat a rendőrök.

A nap folyamán Barta Richárd r. zászlós (Egri Rendőrkapitányság) bizonyult a legjobbnak, míg a második helyen Fodor Ferenc r. főtörzsőrmester (Gyöngyösi Rendőrkapitányság), a harmadikon pedig Felföldi Tivadar r. főtörzsőrmester (Gyöngyösi Rendőrkapitányság) végzett. Az első öt helyezett díjat kapott, a dobogós helyen végzők pedig serleggel is gyarapodtak. A nyáron szolgálatteljesítés közben elhunyt motoros rendőr, Szegedi Henrik emlékére alapított vándorserleget egy éven át Barta Richárd őrizheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!