Kék hírek, bulvár

2009.10.13. 15:52

A teherautókat feltörték, a Suzukit elvitték

A tolvajok ismét bizonyították: elég, ha a tulajdonos csak pár percre hagyja magára a járművet, ők máris akcióba lépnek.

HEOL

Rájárt a rúd hétfőn a járműtulajdonosokra. Reggelre egy gyöngyösi lakos volt kénytelen azzal szembesülni, hogy nyoma veszett az utcán parkoló személygépkocsijának, egy 1,9 millió forintot érő Suzukinak. Este két teherautó sofőrje jelentette be, hogy feltörték a járműveiket Hatvanban. Az egyik sértett, egy mogyoródi férfi arról számolt be, hogy nagyjából negyed órára hagyta magára lezárt járművét, ám mire visszatért, betörték az egyik oldalsó ablakot, s kilopták a GPS berendezést. A lopási kár 60, a rongálási 20 ezer forintra tehető. Egy hatvani férfi megkárosításához még ennyi idő sem kellett a tettesnek: a tolvaj alig öt perc alatt törte be a teherjármű üvegét és emelte ki a jobb első ülésről az ott hagyott táskát iratokkal, bankkártyával és készpénzzel együtt. A ellopott holmik értéke 150 ezer, a rongálási kár további 100 ezer forint.

A szerkesztőségünket az esetekről tájékoztató Gálné Molnár Melinda r. őrnagy, megyei rendőrségi szóvivő ismételten arra intett, hogy kezeljük kellő körültekintéssel értékeinket. A fentebbi esetekből két dolog is világosan látszik: a járműben jól látható helyen lévő értékek vonzzák a tolvajokat, akik akár percek alatt is képesek azokat megszerezni. Így bármilyen rövid időre is hagyjuk magára gépkocsinkat, értékeinket vigyük magunkkal, vagy rejtsük el őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!