Kék hírek, bulvár

2009.10.27. 10:21

Ekkora lúzer nincs! - cirill betűs kamu OTP-levél

Ez már a no comment kategóriába tartozik. Az adathalászat legalja.

HEOL

Napi egy-kétszáz levél között akadnak gyöngyszemek. A szóban forgó akkor is annak számít, ha a karakterkódolást átállítjuk, de azért az igazi élmény az eredeti megjelenítés. Sokat erről nincs mit beszélni, a levélben található linkre nem kattintottunk. Talán nem túlzott óvatosság.

És akkor a szöveg:

Ez a hivatalos értesítést arról, hogy a hitelkártyáját korlátozott volt. A közelmúltban felülvizsgálták a kártyát, és úgy tűnik, hogy a vele kapcsolatban álló több mint 1 számlák. Összekapcsolja a hitelkártya több sokszoros számlák szigorúan tilos, és azt is törvény bünteti. Ön most már felkérték, hogy nyújtson információkat a hitelkártyáját. Az OTP Bank azonnal kivizsgálja az ügyet, és ha a vizsgálatot az Ön javára fogjuk visszaállítani a fiókját. Hogyan állíthatom vissza a számláját?

Frissítés 12:19

Időközben az OTP bank közleményt adott ki, melyben felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy semmilyen módon ne reagáljanak ilyen és ehhez hasonló levelekre. Emlékeztetnek arra is: sosem kérnek e-mailben semmilyen adatot ügyfeleiktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!