Kék hírek, bulvár

2009.10.29. 12:37

Gyáva kisoroszlán: még a TV-beli nagymacskáktól is fél - képekkel

Oroszlánból immár kettő plusz egy van Gyöngyösön: a két felnőtt mellett a most érkezett Zimbát is láthatják, sőt simogathatják is az érdeklődők.

Faragó Zoltán

Amiről márciusban már írtunk, az most valósággá vált: az immár hatalmasra nőtt Elza és Linua, a két, egyéves afrikai nőstény oroszlán mellé megérkezett az ifjú hím is a gyöngyösi kisállatkertbe. A jövevényt Zimbának hívják, két hete lakik a „közösségben”, 25 kilót nyom és igen szelíd.

Sőt, félénk: mint megtudtuk, a többi hím oroszlántól egyelőre még akkor is a takaró mögé bújik, ha azokat csak a tévében látja. Legalábbis így történt az első napokon, amelyeket Barcai Henriett ügyvezető igazgató társaságában, a meleg szobában tévézve töltött.
- Zimba egy külföldi állatkertből érkezett. Az anyja nem gondozta, ezért cumiztatni kellett, szelíd, kedves, igazán emberbarát állat - mondja az állatszakértő. Mindez olyannyira így van, hogy Zimbát naponta lehet simogatni, fotózkodni vele, amíg ez biztonságos tevékenységnek minősül.

A kisállatkert egyébiránt hamarosan „rendes, hivatalos” állatkertté minősül: hetek kérdése, hogy befejeződjék az adminisztráció - jelezte az ügyvezető igazgató. Így lesz a gyöngyösi a megye egyetlen, az ország nyolcadik állatkertje, s egyben a második magánállatkertje hamarosan.

Zimbán kívül nemrég szarvasborjú és törpemalac is került a felhozatalba. Utóbbi állat valóban olyan kicsi, hogy még a tudósító is csak hosszas szemlélődés után lelte meg, hogy meg tudja örökíteni a heol.hu számára.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kisállatkert másik új lakója egy szarvasborjú. Fotó: Faragó Zoltán
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!