Kék hírek, bulvár

2009.10.07. 11:59

Rablás fényes nappal - román elkövető, 11 éves sértett

A sértett 11 éves kislánytól kapott pontos személyleírás alapján hamar elfogta a rendőrség azt a román állampolgárságú rablót, aki fényes nappal követte el tettét.

HEOL

Október 5-én érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint egy 30 év körüli ismeretlen férfi 14 óra 10 perckor Gyöngyös egyik utcájában, egy gyerekkorú lány sérelmére rablást követett el. Az ismeretlen a sértett nyakában lévő mobiltelefon átadására szólította fel a 11 éves kislányt, aki ennek önként nem tett eleget - tudatta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi dulakodni kezdett az iskolából haza igyekvő gyermekkel, s testi fölényét kihasználva, erőszakkal meg tudta szerezni a készüléket. A sértett azonban olyan részletes személyleírást tudott adni a rablóról, amely alapján másfél órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárt. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az eltulajdonított telefont is megtalálták az intézkedő rendőrök.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte. Őt a Gyöngyösi Rendőrkapitányság őrizetbe is vette, s kezdeményezte az előzetes letartóztatását a Gyöngyösi Városi Ügyészségen. Ezt a cselekményt a törvény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!