Kék hírek, bulvár

2009.10.21. 13:37

Szlávy Bulcsút megölték, tettes nincs, a vádlottak szabadok

Bizonyítottság hiányában szerdán felmentette a Heves Megyei Bíróság a Szlávy Bulcsú meggyilkolása miatt folyó büntetőper mindhárom vádlottját.

HEOL

  Szabadon távozhatott az egri Törvényház épületéből a mai ítélethirdetést követően az öt és fél éve előzetes letartóztatásban lévő W. László elsőrendű és az ugyancsak fogva tartott B. László harmadrendű vádlott. N. Gábor, akit emberölés bűntettének bűnsegédletével vádolnak az eljárás során szabadlábon védekezhetett korábban is.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Lekerült a bilincs
[/caption]

A megismételt büntetőperben – melynek lefolytatására Heves megyét jelölték ki – a bíróság ez év januárja óta 22 tárgyalást tartott, és a mai, 23. napon kimondta: a vádlottak bűnössége nem nyert bizonyítást. Annyi biztos csupán – derült ki a két órás szóbeli indoklásból –, hogy 2004. január 23-án egy szerelőaknából, 45 centiméteres betonréteg alól előkerült a sértett holteste, és az hogy ezt az embert meggyilkolták.

Nem bizonyított viszont, hogy ki, mikor, hol és konkrétan melyik fegyverrel ölte meg. Az eljáró tanács elnöke hosszú okfejtésben mutatott rá azokra a logikai ellentmondásokra, amelyeken a nyomozó és a vádhatóság egyaránt nagyvonalúan átlépett, illetve azokra a hibákra, amelyek a törvény megkerüléséből fakadtak a hatóság részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!