Kék hírek, bulvár

2009.10.06. 06:05

Tűz ütött ki hajnalban a cukorgyárban

Csaknem negyven lánglovag vonult hat szerrel a helyszínre a harmadik fokozatba besorolt tűzhöz.

S. B. S. - T. O.

Hajnali fél háromkor riasztották a tűzoltókat a hatvani cukorgyárhoz. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén kapott tájékoztatás szerint a tetőszerkezet égett körübelül 500 négyzetméteren. Időközben a lángokat sikerült megfékezni, elhatárolták az égő területrészt. A károkról még korai beszélni, annak felmérése később kezdődhet.

A tűz okáról is csak vélelmük van a lánglovagoknak: feltételezhetően porrobbanás idézte elő. A hármas fokozatú riasztásban egyébként a négy hatvani szer mellett Gyöngyösről és Jászberényből is érkeztek tűzoltók.

Frissítés (17.18): az oltás kapcsán végzett utómunkálatok miatt a tűzoltók délutánig dolgoztak a gyár területén. Egyes információk szerint a keletkezett kár százmilliós nagyságrendű. A tűz keletkezésének okait még vizsgálják, de elképzelhető, hogy a porcukormalom egyik villanymotorjának meglazult ékszíja forrósodott fel és okozott tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!