Kék hírek, bulvár

2009.12.25. 11:21

A nagyvilágot hozták el a szobába a speciális mentők

Eltűnt embereket keresnek, veszélyhelyzetek elhárításában segédkeznek – az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoportról leginkább ilyen hírek kapcsán számolhatunk be. Nemrég azonban egy egészen másfajta cél megvalósításába vágtak bele.

Lovász Anikó

Az idős édesanyjával együtt Mónosbélben élő Berecz János a betegségéből eredő bénulás miatt már hosszú évek óta ágyhoz van kötve. A férfinak azonban óriási akaratereje van, s nem hagyta, hogy a szklerózis multiplex legyűrje. Amennyire lehetőségei engedik, tornázik, s a szobából is nyomon követi a nagyvilág történéseit: a rádióból és a televízióból, illetve a Heves Megyei Hírlapból tájékozódik a friss hírekről. Mint ő mondja, egy percre sem unatkozik. Nemrég azonban a család öreg televíziókészüléke meghibásodott, majd tönkre is ment, egy másikat viszont már nem engedhettek meg maguknak.

Mikor a speciális mentők értesültek erről, gyűjtést szerveztek egy új tévé megvásárlására. Pénzre azonban végül nem volt szükség, ugyanis a mezőkövesdi Kindornai József felajánlotta az ő használt, ám jó állapotban lévő készülékét a célra. Nagy volt a meglepetés, de az öröm is, amikor az agriások a közelmúltban átadták az új televíziót, amely ismét színesebbé teszi a beteg férfi mindennapjait.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az adományozó mezőkövesdi Kindornai Józseftől (jobbra) . . .
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] . . . az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjainak segítségével jutott el a tévékészülék Mónosbélbe, Berecz Jánoshoz és édesanyjához, Mariska nénihez. Fotók: Vidróczki Fotókör
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!