Kék hírek, bulvár

2009.12.03. 11:13

Három rablást vallott be a pásztói biztonsági őr

Lelkiismereti okokból ismerte be tettét az a férfi, aki kedd hajnalban fegyvernek látszó tárggyal kirabolta Lőrinciben a MOL benzinkutat. További két, Nógrád megyében elkövetett hasonló bűncselekményt is kihallgatói elé tárt.

Szalay Zoltán

Fotó: GAL GABOR - FOTODA

Az ügyben ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon (HRFK) dr. Lóczi Zsolt r. alezredes, a HRFK bűnügyi igazgatója és dr. Sasi Csaba r. alezredes, bűnügyi osztályvezető. A főkapitányság dísztermében a halaszthatatlan nyomozati cselekmények során lefoglalt tárgyakat mutatták be a sajtó képviselőinek: pisztolyt, hangtompítós puskát, különféle címletű bankókat és egy házilag készített maszkot, amely fekete sapkából és hozzá varrt fekete rongyból áll.

Sasi Csaba elmondta, hogy kedden hajnali 4 óra 40 perckor kapta a rendőrség a bejelentést arról, hogy Lőrinciben, a MOL benzinkútnál egy férfi a kútkezelőket lőfegyvernek látszó tárggyal a bevétel átadására kényszerítette. Szerencse is segítette a bűnüldözőket, hiszen az ott felszerelt biztonsági kamera igen jó minőségű képeket rögzített a tettes mozgásáról. Ezután az illető a kúttól 20-25 méterre lévő autójába beült és elmenekült.

Az ilyenkor szokásos azonnali intézkedéseket a Hatvani Rendőrkapitányság munkatársai megtették, majd a vizsgálatot hatásköri jogból a HRFK forrónyomos csapata vette át a HRFK bűnügyi igazgatójának utasítására. A helyszíni szemle során igen sok adatot sikerült a nyomozóknak rögzíteniük. Időközben befutott egy információ, miszerint az útzárást végrehajtó kollégák láttak a tanúk által elmondottakhoz hasonló gépkocsit közlekedni Hatvan környékén. Megállították és igazoltatták a járművet, amelyben gyermek is tartózkodott. Mint kiderült, az utasok épp orvoshoz igyekeztek. Az autó sofőrjét előállították a Hatvani Rendőrkapitányságra.

Sasi Csaba hangsúlyozta, hogy rendőri megérzés alapján a férfi meghallgatását végzők egyre inkább úgy gondolták, neki köze lehet a történtekhez. Nem sokkal később már teljes és részletes beismerő vallomást tett a gépkocsi vezetője, akit ezután már gyanúsítottként hallgattak ki. Ennek során további két hasonló bűncselekményt is beismert a rendőrök előtt. Az immár gyanúsított személy ruházatából csaknem a teljes aznap hajnalban elrabolt pénz megkerült. A lakásán tartott házkutatás során foglalták le a pisztolyt és a hangtompítós puskát.

A HRFK bűnügyi vezetői tájékoztatójukban arra is kitértek, hogy a mostani esetet megelőző hetekben Nógrád megyében rabolt kétszer is a gyanúsított. Róla tudni kell, hogy pásztói lakos, s több helyen is biztonsági őrként teljesít szolgálatot.

Munkatársunk kérdésre elhangzott, hogy a lőrinci benzinkút kasszájában 150 ezer forint volt, ezt vitte el zsákmányként az elkövető. Érdeklődésünkre azt is elmondták, hogy az egyébként családos gyanúsított leginkább lelkiismereti okokból tette meg beismerő vallomását. A HRFK bűnügyesei a férfit őrizetbe vették, s előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásba helyezésére. A megyei főügyészség indítványa alapján erről a bíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!