Kék hírek, bulvár

2009.12.25. 17:30

Hiába utazott Brazíliáig, Riót csak a hajóablakból láthatta

A luxushajón töltött tíz év alatt mindennap itthon jártak az egri lány gondolatai, ám amikor hazajött, visszavágyott a távoli egzotikus tájakra.

HEOL

Egy kalandvágyó egri lány álldogált tíz évvel ezelőtt Los Angeles kikötőjében. A mólónál magasodott a Dawn Princess nevű luxushajó, amelyen többnyire az amerikai középosztály pihenni vágyó tagjai tettek egy-egy speciális tengeri körutazást. A több tízemeletes úszó város hol a karibi szigetvilág, hol Ázsia, Ausztrália, hol Európa felé vette az irányt, máskor pedig az alaszkai jégvilágban gyönyörködhettek az utasai.

Erre a hajóra került segédpincérnek Detti, aki nem sokkal azelőtt ismerte meg a későbbi férjét, s mivel a választottja már dolgozott ilyen járaton, őt is rábeszélte a nem mindennapi kalandra. Mert akárhogy is vesszük, az volt a javából. Tízévi nagyon kemény munka, és feledhetetlen utazás a világ legszebb tájain.

– Az első időben még az is gondot jelentett, hogy a nyolc-tíz emelettel lentebb, a hajó gyomrában lévő ablaktalan kabinból hogyan jutok fel időre az étterembe. A mintegy ezerfős kiszolgáló személyzet tagjaként mindennap úgy kellett kinéznie, mintha skatulyából húzták volna ki, s akkor is mosolyogva illett az asztalhoz vinnie az ételt és az italt, amikor az alattomos hullámok ugyancsak megtáncoltatták a hajót. Ez a hinta-palinta rosszabb volt, mint amikor viharba kerültek meséli Neufeld Bernadett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Neufeld Bernadett tíz évet dolgozott a Dawn Princess fedélzetén
[/caption]

Az év végi napok általában a Karib-tengeren érték az utazókat. Minden közösségi helyiségben karácsonyfák díszlettek, ám kissé fura látvány volt, amint a trópusi forróságot élvező emberek fürdőruhában, pezsgővel a kezükben állták körül a fenyőket. Az éppen szabadnapos magyarok pedig levonultak a tengerszint alatt lévő pihenőhelyükre, hogy egy kis hazai hangulatot varázsoljanak maguknak. Vacsora közben arról beszélgettek, hogy otthon most tálalják fel a halászlét meg az elmaradhatatlan bejglit.

Közben fényképek kerülnek elő azokról a csodálatos helyekről, ahol megfordulhatott: Aruba, Bora-Bora, St. Martin szigete, Miami, Puerto Rico, Dominika, vagy az afrikai Szahara, s a másik véglet, az Északi-sarkhoz közeli Alaszka. Viszont – miután éppen dolgozott – csak a hajóablakon át láthatta Rio de Janeirót, s bár legalább egyszer szeretett volna, soha nem jutott el például Hollywoodba.

Névjegy:

Neufeld Bernadett

Egerben született 1975-ben.

1993-ban végzett vendéglátóipari technikusként,

majd idegenforgalmi és vendéglátó szakmában

dolgozott a városban.

1999-től tíz évet töltött az amerikai

Princess Cruises hajótársaságnál.

– A távolban szinte egyetlen nap sem telt el úgy, hogy ne jártak volna otthon a gondolataim. Amikor meg idehaza voltam, egy idő után mindig visszavágytam a hajóra – csukja össze a vaskos albumot. A képek bizonyára sokszor előkerülnek majd, miután Detti párjával együtt nemrég végleg partra szállt. Mostantól szárazföldi életet élnek majd, novaji otthonuk mellett ide köti őket a hamarosan megszülető gyermekük is.

Egerben született 1975-ben.

1993-ban végzett vendéglátóipari technikusként,

majd idegenforgalmi és vendéglátó szakmában

dolgozott a városban.

1999-től tíz évet töltött az amerikai

Princess Cruises hajótársaságnál. Neufeld Bernadett tíz évet dolgozott a Dawn Princess fedélzetén -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!