Kék hírek, bulvár

2009.12.28. 19:33

Udvarra repült a kazán - képgaléria

A vasárnapi robbanás szétvetette a melléképületet, s még a szomszédban is rombolt Kiskörén a felrobbant vegyes tüzelésű kazán, szerencsére azonban senki sem sérült meg.

HEOL

Csak a szerencsén múlt, hogy senkinek sem történt baja, pedig akár emberéletet is követelhetett volna a kazánrobbanás – ekképpen összegeztek hétfőn a tegnapelőtt hajnalban bekövetkezett baleset károsultjai. Mint ahogyan azt korábban megírtuk, Kiskörén a Hegedűs Gyula utcában egy vegyes tüzelésű kazán robbant föl vasárnap reggel, s tette a földdel egyenlővé azt a melléképületet, amelyben állt.

A több mázsás fűtőberendezés egyébként kirepült az udvarra, levált oldalát pedig a szomszédban találták meg. Az esethez a tiszanánai önkéntes tűzoltók, illetve a hevesi hivatásos lánglovagok vonultak ki, akiknek a feladata a háznál a közvetlen életveszély elhárítása volt, illetve átvizsgálták a szomszédos épületet is. A robbanás körülményei nem indokolták, hogy az ügyben tűzvizsgálat induljon, ugyanakkor a rendőrség sem indított eljárást az ügyben.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A többmázsás berendezés kirepült az udvarra Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

Soltész Bálint r. százados, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: sem közveszélyokozás, sem más bűncselekmény nem valósult meg, így nem vizsgálódnak.

– Minden odaveszett, ami az alsó épületben volt. Rossz belegondolni, hogyha valaki a konyhában lett volna, akkor mi történik vele, hiszen a lakást csupán a betonépítmény védte meg. Ám a lakóház teteje így is megrongálódott és néhány ablak is kitört. A tűzoltók szerint nyolcszázezer forintos kár keletkezett. Még nem tudjuk, hogy mi okozta a robbanást, a kazán új volt, s eddig nem volt vele semmi gond – mondta el Rózsa Jánosné.

A robbanás helyszínén készült riportunkat keresse a Heves Megyei Hírlap keddi számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!