Kék hírek, bulvár

2010.03.23. 16:52

Kampányt indít a rendőrség a trükkös tolvajok ellen

A rendőrségi akció célja, hogy a lehetséges áldozatok - általában idős emberek - figyelmét felhívják a rájuk leselkedő veszélyekre.

S. B. S.

Fotó: Petõfi Népe

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, velünk ez nem történhet meg, pedig bármelyikünk válhat bűncselekmény áldozatává – olvasható azon a szórólapon, amit a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) Bűnmegelőzési Osztálya készített és terjeszt. Kocsis Irén Mária, a HRFK osztályvezetője elmondta: az utóbbi időszakban megszaporodtak az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság kiadott egy intézkedési tervet, ennek részeként zajlik a veszélyeztetett személyek és környezetük felvilágosítását célzó rendőrségi kampány.

Különösen a „trükkös lopások” gyakoriak az utóbbi időben, de terjed a „kötözős rablás” is – ismertette a szakember. Az előbbi bűncselekményekkel tavaly megyénkben 85 esetben 35 milliós kárt okoztak a tolvajok. Az idén sem javult a helyzet: két hónap alatt 20 feljelentés érkezett, a sértettek kivétel nélkül hatvan év felettiek. Márciusban, bár még nincs vége, tíz esetnél tartunk. Dr. Lóczi Zsolt, a HRFK bűnügyi igazgatója megjegyezte, hogy a trükkös tolvajok igen találékonyak, és többek között a hiszékenység és a kapzsiság miatt tudnak ennyire „eredményesek” lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!