Kék hírek, bulvár

2010.06.22. 14:09

Villámcsapás miatt kapott lángra egy istálló

Számos alkalommal hívták kedden kora délutánig a megye tűzoltóit: a villám sújtotta istállón kívül házakban, fákban okozott kárt a vihar.

L. A.

Keddre virradó éjjel, nem sokkal éjfél előtt érkezett a hívás a tiszanánai önkéntes tűzoltókhoz, miszerint lángra kapott egy istálló a Tiszanána és Kömlő közötti területen. Az ötven méter hosszú, nádfedeles épületben szerencsére nem tartottak állatokat. Az oltás több órán át tartott, a kár félmillió forint. A tűzvizsgálat elsődleges eredménye szerint villámcsapás miatt gyulladt ki az épület.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] A viharos szél miatt törtek a faágak Gyöngyösön. Fotó: Albert Péter
[/caption]

Mint a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől megtudtuk, délután fél kettőig 18 alkalommal riasztották a megye tűzoltóit. A legtöbb dolguk a gyöngyösieknek akadt. A mátraaljai városban három épület tetejét is megbontotta a szél, a legnagyobb kár százezer forintra tehető. Négy esetben a városban, öt alkalommal a környező településeken (Abasár, Mátrafüred, Rózsaszentmárton, Szücsi) kellett a gyöngyösi tűzoltóknak beavatkozni veszélyesen megdőlt fák, lehasadt faágak miatt. A sérült növények 10-15 méter magas, fenyő-, nyár- és akácfák voltak.

Kidőlt fa adott mukát a hevesi lánglovagoknak is, míg a hatvani és a bélapátfalvi tűzoltóktól saját településükön kértek segítséget elöntött ingatlanok miatt.

Frissítés, 18.33:
Este hatig további négy alkalommal hívták a tűzoltókat. Hatvanban újabb ház pincéjében jelent meg víz. Rózsaszentmártonban egy ház tetejére dőlt rá egy fenyő, míg Abasáron egy 4 méter magas cseresznyefa talált el egy kerítést. Gyöngyösön egy, a szélben veszélyesen megdőlt hársfa okozott problémát.

Az Időkép.hu előrejelzése szerint holnap a Dunántúlon a felhőátvonulások mellett már több órán át is süthet a nap, keleten ugyanakor még többnyire erősen felhős marad az égbolt, s egy-egy kisebb zápor sem kizárt. A középső országrészben mérsékelt, másutt erős északi szél várható, mely estére mérséklődik. A hét második felében váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, ezért több-kevesebb napsütésre, elszórtan kisebb záporokra számíthatunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!