Kék hírek, bulvár

2010.07.30. 11:26

A halálra gázolt rendőr családját segíti a főkapitány

Kétszázezer forintos jóvátételt ajánlott fel dr. Juhász István r. dandártábornoknak egy őt megsértő internetező. Az összeget jótékony célra fordította a rendőri vezető.

HEOL

Levelet kapott a napokban szerkesztőségünk, amelyben egy férfi leírta: még tavaly év végén a Heol.hu-ra küldött egyik hozzászólásával ismeretlenül is megbántotta dr. Juhász István r. dandártábornokot, megyénk rendőr-főkapitányát. Éppen ezért nyilvánosan is bocsánatot kér tőle, családjától és a főkapitányság dolgozóitól.

Az eset előzménye, hogy a férfi a Heol.hu egyik híréhez hozzászólva meglehetősen durva, becsmérlő szavakkal adott hangot véleményének a magyar rendőrség, s a megye első számú rendőri vezetőjének munkájával kapcsolatban.

A levél kapcsán megkerestük Soltész Bálint r. századost, a főkapitányság szóvivőjét, aki elmondta: a hozzászólás nyomán becsületsértés miatt büntetőeljárás is indult. Ennek során a felek végül közvetítés útján rendezték a helyzetet. A férfi vállalta, hogy nyilvánosan bocsánatot kér a rendőri vezetőtől, ugyanakkor 200 ezer forintot is felajánlott a főkapitánynak jóvátétel gyanánt.

Dr. Juhász István azzal a kikötéssel fogadta el az összeget, hogy azt nem saját célra használja fel, hanem a borsodi árvízkárosultak támogatására ajánlja fel. Az élet azonban közbeszólt. Múlt héten szolgálat közben életét vesztette egy rendőr a fővárosban. A főkapitány így a gyászoló családnak ajánlotta fel a 200 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!