Kék hírek, bulvár

2010.08.16. 08:38

Folyamatosan dolgoznak a viharkárok elhárításán a tűzoltók

Fák dőltek épületekre, vezetékekre, utakra, de az erős szél egy tűzfalat is ledöntött. Vasárnap és hétfőn is számos riasztást kaptak a tűzoltók.

L. A.

Mintegy húsz alkalommal riasztották Heves megye területén a tűzoltókat a vasárnap délutáni, esti vihar okozta károk miatt. Mint arról tegnap már hírt adtunk, a legnagyobb pusztítást Heves környékén végezte az időjárás. A veszély- és a kárelhárítás a hevesi, gyöngyösi és mezőkövesdi lánglovagoknak adott sok munkát.

Mint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletesétől megtudtuk, négymillió forintra tehető a kár Hevesen, ahol a Dankó utcában egy tűzfalat is kidöntött az erős szél. Az épület tetejéről a cserepek mintegy 80 százalékát a vihar vitte le, a többit a tűzoltók távolították el, hogy az azok jelentette balesetveszélyt megszűntessék. Szintén Hevesen, a Rákóczi úton egy olajfa villanyvezetékre, a Kolozsvári úton egy fenyő házra és vezetékre dőlt.

Abasár és Markaz között szikrázott és ki is gyulladt egy nagyfeszültségű vezeték. Hevesvezekényben két hatalmas, 120 centiméter átmérőjű törzzsel rendelkező tölgyfa találta el egy kazánház tetejét, amelyet be is szakított. A tűzoltók csak a fák ágait tudták eltávolítani, a törzsek kiemeléséhez darut kell majd igénybe venni. A kazánház környékén további két, veszélyforrást rejtő fát is eltávolítottak a lánglovagok.

13.40 A viharkárok még ma is bőségesen munkát adtak a tűzoltóknak. Reggel a tiszanánai tűzoltókat fakidőlés miatt hívták: a Fő úton egy kerítésre borult rá egy akác, amelyet fűrészekkel távolítottak el. Hevesen és környékén továbbra is sok a dolguk a tűzoltóknak. A város egyik utcájában egy lakóépületre dőlt két fenyő, egy másikban egy fűzfa talált el egy házat és egy telefonvezetéket. A település belterületén több helyütt is lehasadt ágakat kellett eltávolítaniuk a lánglovagoknak, míg a sportcsarnok egyik aknájából 10 köbméter vizet szivattyúztak ki. A megyeszékhelyen a Malomárok és a Bárány úton adott munkát a tűzoltóknak egy-egy lehasadt fűzfaág.

16.56 Ludason egy megdőlt akácot kellett kivágni, míg Nagyúton és a hevesi posta előtt a vezetékekre hasadt ágakat távolítottak el. Az egyik hevesi háznál nehezítette a munkát, hogy az épületre eső faág alatt méhek is voltak, amelyeket szakember segítségével be kellett fogni.

Megörökítette a vihart, vagy ami utána maradt? Várjuk fotóját a [email protected] email-címre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!