Kék hírek, bulvár

2010.08.06. 10:55

Vizsgálat a magánnyugdíjpénztár ellen

Tanfolyamot hirdettek, de a jelentkezőkkel legelőször egy magánnyugdíjpénztári átlépési nyilatkozatot töltettek ki.

HEOL

Fogyasztóvédelmi eljárást indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az egyik magánnyugdíjpénztárral szemben, hogy melyikkel, azt a hatóság az ügy mostani szakaszában nem teszi közzé - adta hírül Klubrádió az MTI-re hivatkozva.

A hatósághoz arról érkezett bejelentés nemrégiben, hogy egy gazdasági társaság Északkelet-Magyarországon olyan állásinterjúkat szervezett, amelyen az érdeklődők számára "a munkafeladat megismerésére" előzetes, ingyenes tanfolyamot ajánlott fel. Az ajánlat szerint a jelentkezők az oktatást követően dönthetnek majd az állás elfogadásáról.

Az oktatáson a résztvevőkkel "mintafeladatként" saját adataikkal és aláírásukkal ellátott magánnyugdíjpénztári átlépési nyilatkozatokat töltettek ki, s ezeket az oktatás végén sem adták vissza.

A történtek miatt bejelentést tevő magánszemély, és vélhetően más résztvevők sem szándékoztak másik magánnyugdíjpénztárhoz csatlakozni, azonban a kitöltött nyilatkozatokat felhasználva a bejelentő átléptetése mégis megtörtént.

A rendelkezésre álló információk alapján "erősen valószínűsíthető, hogy törvénysértés történt", ezért a felügyelet azonnal fogyasztóvédelmi eljárást indított.

 

 

 

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=113305

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!