Kék hírek, bulvár

2010.11.16. 16:52

Füst a lakásban, izzó lignit a pincében

Sirokban egy ház kéményében keletkezett tűz, míg Turán a pincében tárolt lignit kezdett izzani.

L. A.

Mintegy 2,5 órán keresztül dolgoztak a hatvani tűzoltók a szomszédos Pest megyei Turán, ahová egy családi házhoz hívták őket. Az épület pincéjében ugyanis izzani kezdett az ott tárolt 100 mázsányi lignit. A tüzelőanyag szerencsére nem gyulladt meg, azt a hatvani egység tagjai a helyi önkéntes tűzoltókkal együtt kihordták a pincéből, szétterítették és lelocsolták – tájékoztatott Hársfalvi László őrnagy, a Hatvani Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tűzmegelőzési osztályának vezetője a hétfőn este történtekről.

Mérai Péter századostól, az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk: őket aznap este Sirokba riasztották. Egy ház kéményének belsejében meggyulladt az ott lerakódott égéstermék, s emiatt füsttel telítődött az épület. Erre figyeltek fel az otthon lévő lakók is, akiknek nem esett bajuk. A lánglovagok kéziszerszámok segítségével gyorsan elhárították a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!