Kék hírek, bulvár

2010.11.26. 05:59

Lopott autókat kerestek az egri polgárőrök a fővárosban

Négy éve nem volt olyan nagyszabású jármű-ellenőrzési akció a fővárosban, mint az elmúlt hét végén.

Sz. I.

A rendvédelmi szervek munkatársai mellett számos autóvadász egyesület, valamint a polgárőrség tagjai is részt vettek abban a razziában, amelyben lopott, forgalomból kivont, illetve bűncselekmény miatt körözött autókat kerestek.


Az akcióban részt vett a Polgárőrség Eger két tagja, Bögös Zoltán és Herger József is, akik a rendszámfelismerő berendezéssel ellátott autójukkal segítették a bűnüldözők munkáját. Közreműködésük is szerepet játszott abban, hogy az ellenőrzés hétórás időtartama alatt 137 ezer jármű került a BRFK munkatársai által irányított háromszáz fős csapat látókörébe. Ezek közül 38-at a forgalomból történt kivonás, 59-et a lejárt műszaki, négyet pedig valamilyen bűncselekmény miatt szűrtek ki, s megtaláltak egy olyan ötmilliós autót, amelyet előző nap loptak el a tulajdonosától.


Bögös Zoltán elnök beszámolt arról is: most nyertek pályázaton egy rendszámfelismerő berendezést, s a zöld kommandós bevetéseken, s a külterületi szolgálat során már használják azt az éjjel látó távcsövet is, amelyet egy támogató cégtől kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!