Kék hírek, bulvár

2010.11.17. 15:12

Nyoma veszett a diákoknak a sűrű füstben

A helyi általános iskolában gyakorlatoztak a tiszanánai tűzoltók szerda délelőtt. A szimuláció során gyerekeket is kellett menteniük.

HEOL

A gyakorlat kiindulópontja szerint az általános iskola kávézó helyiségében ütött ki tűz, méghozzá vélhetően valamilyen elektromos meghibásodás miatt, az épületet pedig sűrű füst lepte el. A helyi tűzoltók kiérkezéséig a pedagógusok kiürítették az intézményt, ám mikor a létszámot ellenőrizték, kiderült, hogy két diáknak is nyoma veszett.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Eltűnt tanulók után kutatnak az iskolában a tűzoltók. Fotó: Tiszanánai Önkéntes Tűzoltóság
[/caption]

A lánglovagok az épület áramtalanítása és a gáz elzárása után megkezdték a kutatást a gyerekek után, akikre végül a mosdóban találtak rá. Mentőálarcban vitték ki őket az iskola elé, ahol biztonságba helyezték őket. Az egység a lángokat is "megfékezte", majd a füstmentesítés érdekében átszellőztette az épületet.

A katasztrófavédelmi igazgatóság szakembereinek jelenlétében végrehajtott parancsnoki ellenőrző gyakorlatot Zsutai Zsolt parancsnok megfelelő színvonalúnak értékelte. Miután a tűzoltók végeztek a szimulációval, az iskolában folytatódtak a tanítási órák. Az esemény jó alkalom volt arra is, hogy gyakorolják a létesítmény kiürítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!