Kék hírek, bulvár

2010.11.11. 16:57

Százzal növelné a megye rendőreinek számát a főkapitány

Dr. Ormossy Attila szerint jó értelemben vett küldetéstudatnak kell minden rendőrben kialakulnia.

Sz. Z.

– Eddig az eredményességet nem érte kritika azokon a helyeken, ahol rendőri vezetőként szolgáltam. Ezen nem szeretnék változtatni Heves megyében sem – jelentette ki csütörtöki bemutatkozó sajtótájékoztatóján dr. Ormossy Attila r. ezredes, szűkebb hazánk új rendőrfőkapitánya. Az 53 éves szakember már három évtizedet töltött a pályán a fővárosban. Végigjárt minden lépcsőfokot, volt nyomozó, majd vizsgáló, főkapitányságon életvédelmi nyomozó, kiemelt főelőadó, több kapitányságon bűnügyi osztályvezető, majd 1994 óta Kispesten, utána a Ferencvárosban, legutóbb pedig Angyalföldön kapitányságvezető. Kellő szakmai felvértezettséggel és irányítói tapasztalattal érkezett Hevesbe.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dr. Ormossy Attila (középen): Jól működő főkapitányságot vettem át. Fotó: Gál Gábor
[/caption]


Mint hangsúlyozta, nemcsak a statisztikai kívánalmaknak akar megfelelni, hanem szeretné elérni, hogy a lakosság is pozitívumként élje meg a megyei rendőrség közbiztonságért végzett munkáját. Ehhez véleménye szerint a szakma írott és íratlan szabályait le kell fordítani a helyi sajátosságokra.


– A szakmában otthon vagyok, Heves megyét még tanulnom kell – közölte, majd hozzátette: – Meggyőződésem, hogy jól működő főkapitányságot vettem át, és ez számomra könnyebbség. Ugyanakkor látom, hogy javítani muszáj az anyagi és a létszámbeli feltételeken.
Ezek közé sorolta, hogy örülne, ha százzal növelhetné a megyei rendőrség dolgozóinak számát. A problémás területeken kellő eréllyel fellépni képes csapaterő létrehozását is fontos lépésnek tartja. Meglátása szerint ráférne a felújítás például az Egri Rendőrkapitányság épületére, felszereltségére is. Arra is utalt, hogy nem kívánja fővárosi kollégákkal felváltani az itteni vezetőket, azt tekinti helyesnek, ha e kollektívában ő az egyetlen budapesti.


Munkatársunk kérdésére kifejtette: a rendőrség olyan cég, amelynek a piacon a biztonság, a közbiztonság a terméke. Enélkül nincs jól működő gazdaság, kulturális élet. Elsőként ezt kell megteremteni. A jó értelemben vett küldetéstudatnak minden rendőrben ki kell alakulnia, és ha ezt a szemléletet a munkájukban is alkalmazzák, a többi csupán szervezés kérdése.


A főkapitány elmondta, hogy hamarosan Egerbe költözik a feleségével, négy gyermekük – köztük három lány – már felnőtt, és Budapesten dolgoznak, illetve tanulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!