Kék hírek, bulvár

2010.11.12. 11:21

Tucatnyi balesettel történt kevesebb

Baleseti szempontból kedvezőbben alakult az idei október, mint a tavalyi: ezúttal 12 esettel kevesebb adott munkát az Egri Rendőrkapitányságnak.

HEOL

Az Egri Rendőrkapitányság illetékességi területén idén októberben a tavalyi év ugyanezen hónapjához képest 12-vel kevesebb sérüléssel járó baleset történt. Ezekben a hetekben szerencsére senki nem vesztette életét a megye útjain. Súlyosan három, könnyebben nyolc esetben sérült meg valaki.

Ami az okokat illeti, azok között egyformán szerepel az ittasság, a sebesség nem megfelelő megválasztása, az előzési szabályok megszegése és az elsőbbség meg nem adása.

Ha az év első tíz hónapját a tavalyi hasonló időszakkal vetjük össze, szintén pozitív változást tapasztalhatunk a kapitányság vonatkozásában. Idén 23 százalékkal kevesebb személyi sérüléses baleset történt, mint tavaly, ugyanakkor az ittasan okozott balesetek száma is csökkent.

A balesetek számának további csökkenése érdekében az év hátralévő részében fokozott ellenőrzési akciókra lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!