Kék hírek, bulvár

2010.11.29. 05:53

Végzetessé váló futó kalandok

Az AIDS Világnapján ifjúsági demonstrációt tartanak Egerben.     

Sz. I.

– Én is úgy gondoltam, mint mindenki más, hogy velem ez nem történhet meg – mondta Tímea.
– Jó, ha mások is ráébrednek, nincs olyan, hogy velem ez nem történhet meg. Sokan élnek felelőtlenül, védekezés nélkül szexuális életet és eszükbe sem jut, hogy úgymond, az ő utcájukba is besétálhat a HIV. A divatosan öltözött 19 éves lány belső megérzésből szánta rá magát a vizsgálatra.

– Tizenhat éves koromban rövid időre szakítottunk a barátommal, ekkor voltak más kapcsolataim – jegyezte meg, amikor sorsának alakulásáról beszélt Turcsán Annának, az AIDS-betegekről szóló, Az üvegfalon túlról című könyv szerzőjének. A HIV-vírus másfél évtizede ismert a világon, a fertőzöttek száma mára meghaladja a negyvenegy milliót, naponta hatezer ember kapja el.

– December elseje az AIDS világnapja – tájékoztatott Gortva József, a Vöröskereszt megyei igazgatója.
– Ennek kapcsán az ÁNTSZ megyei intézetével közösen az idén is középiskolai ismeretterjesztő versenyt hirdettünk. A nyolc csapatból álló mezőnyből kiemelkedtek az egri Dobó István Gimnázium tanulói, akik három csoporttal indultak. Miután mind a három első helyet megszerezték, a világnapon ők képviselik a megyét a budapesti országos döntőben.

A Vöröskereszt megyei irodája december elsején délután 4 órától – az ÁNTSZ egri, bélapátfalvai és pétervásárai kistérségi intézetével, valamint az Eszterházy Károly Főiskola hallgatóival közösen – gyertyás demonstrációt tart az érsekkerti zenepavilonnál, majd a líceum előtti téren. Az esemény ideje alatt az ifjúsági önkéntesek óvszert osztanak a résztvevőknek a különböző nemi úton terjedő betegségek megelőzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!