Kék hírek, bulvár

2012.05.18. 06:11

Jogellenes fogvatartás a vád

A sértett megverésével nem vádolják a 2009-es ügy rendőr szereplőit.

HEOL

Nagy sajtóvisszhangot kapott két és fél éve, hogy egy hevesi fiatalember, M. András azt állította: rendőrök bántalmazták, majd a városszéli tó partján hagyták. A jelenleg az Egri Törvényszék előtt lévő ügyben a perbeszédek, majd az ítélethozatal van hátra. Az Egri Nyomozó Ügyészség ugyan a sértett megverését nem tette vád tárgyává, ám vádiratában a két – a cselekmény idején rendőr tiszthelyettes – és két, akkor még rendészeti szakközépiskolás férfi felelősségre vonását indítványozza társtettesként elkövetett jogellenes fogvatartás miatt.

A 2009. december 11-éről 12-ére virradó éjszakán történtek idején a vádlottak, O. Péter, S. László, valamint F. Gábor Norbert és B. Gergely szolgálatott láttak el. A vádhatóság szerint művelődési házban zajló rendezvény biztosítása végett háromszor is megjelentek a művelődési háznál, minden esetben fel is figyeltek az ittas, a vendégeket megszólító sértettre. Harmadik ottlétükkor úgy ítélték meg, hogy M. András jelenléte a helyszínen zavaró, ezért úgy döntöttek, elviszik onnan. Szolgálati gépkocsijukhoz kísérték, annak hátsó ülésére ültették anélkül, hogy a férfi esetében a személyi szabadsága elvonásának törvényi feltétele fennállt volna. A sértettel szemben nem intézkedtek, nem állították elő, hanem a kültelken lévő búteleki öntözótónál magára hagyták.

Bővebben a Heves Megyei Hírlap pénteki számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!