Kék hírek, bulvár

2014.07.21. 08:20

A Mátrában fosztogató fémtolvajok a vádlottak padján

Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség három ember ellen, akik rendszeresen fosztogatták a Mátrai Állami Gyógyintézet egykori nővérszállóját.

HEOL

Rendszeresen fosztogatta a Mátrai Állami Gyógyintézet egykori nővérszállóját az a három vádlott, akikkel szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt - tájékoztatott Dr. Kalmár Gyula a Heves Megyei Főügyészség főügyészhelyettese sajtóközleményben.

Mint közölte: az I. rendű vádlott még 2012 májusában figyelt fel Kékestetőn a valamikori nővérszálló kiürített épületére, ami a magyar állam tulajdonában van. Elhatározta, hogy az ott található - falba épített és rendszerbe kötött - 60 darab öntöttvas radiátor eltulajdonítása és értékesítése révén tesz szert rendszeres jövedelemre.

A fűtőtestek leszereléséhez és elszállításához segítségül hívta a II. rendű vádlottat, akivel 2012. májusa és 2013. január 4-e között többször - a II. rendű vádlott férjének személygépkocsiját használva - Gyöngyösről felutaztak Kékestetőre. A nővérszálló épületébe rendszerint a déli szárnyrész alagsorának nyitott ablakán át jutottak be, és a magukkal vitt szerszámokkal lefűrészelték, illetve lefeszítették a radiátorokat. Az utolsó két alkalommal a bűncselekmény elkövetéséhez a III. rendű vádlott is segítséget nyújtott nekik.

A fémtolvajokat 2013. január 4-én tetten érte a rendőrség.

Az I. rendű és a II. rendű vádlottak az eltulajdonított, összesen több tonnányi berendezést - mint saját tulajdonukat - folyamatosan fémhulladékként értékesítették Gyöngyösön és Mátraderecskén. Az adásvételekről kiállított bizonylatokon a radiátorok származását illetően minden esetben hamisan nyilatkoztak.

A lopással okozott, összesen 3.226.711,- Ft összegű kár nem térült meg.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség az I. rendű és a II. rendű vádlottak esetében - pártfogó felügyelet elrendelése mellett - felfüggesztett börtönbüntetés, egyben pénzbüntetés kiszabására, és járművezetéstől eltiltásra, valamint részleges vagyonelkobzásra tett indítványt, míg a III. rendű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta - olvasható a sajtóközleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!