Kék hírek, bulvár

2014.07.06. 19:52

Füst tört elő egy földszinti lakás vécéjéből: tíz embert kimenekítettek

Gyöngyösre riasztották a lánglovagokat vasárnap kora délután.

HEOL

Gyöngyösön egy négyemeletes társasház földszinti lakás vécéjéből füst tör elő - így érkezett a bejelentés a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére vasárnap délután három óra után néhány perccel. A helyszínre  gyöngyösi tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel - tájékoztatta a heol.hu-t Hevesi Katalin a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

Elmondta: a lánglovagok a tűz forrásának felderítésének érdekében az épületet átvizsgálták. Tüzet nem tapasztaltak, de füstöt igen. A helyszínre érkezett az épület gondnoka is, aki segített a tűzoltóknak, hogy melyik lakásokba kell menniük, hogy a szellőzőrendszert is át tudják vizsgálni.

Az érintett lakásokban élőket a tűzoltók kimenekítették, tíz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

A tűzoltók a füstöléssel érintett lakásokat felügyelet alatt tartották. S mivel lánggal égést továbbra sem tapasztaltak, megbontották a tetőszellőzőt és egy sugárral belocsoltak a szellőzőrendszerbe. Ezt követően a füstölés és a füstszag is megszűnt.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a lakók fél öt körül visszatérhettek otthonaikba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!