Kék hírek, bulvár

2014.07.05. 11:10

Segítséget kértek lapunktól - Nem árt az óvatosság!

Egy édesapa kereste meg lapunkat a minap: mindenüket elveszítették egy szörnyű baleset nyomán. Kommentelőink saját tapasztalataik alapján figyelmeztetnek: többüket megkárosították.

Barta Katalin

07.06.

Cikkünk megjelenése után számos hozzászólás és levél érkezett, amelyek arról szólnak, hogy a szóban forgó szülők többször megkárosítottak, becsaptak jóhiszemű embereket, több millió forint értékben, s hogy emiatt a fővárosi ügyészségen eljárást kezdeményeztek ellenük. Felhívtuk telefonon az egyik károsultat is, aki megerősítette, hogy ők közel 3 millió forintot adtak arra a célra, hogy a férfi üzletét előmozdítsák (használt autók behozatala külföldről), ám a pénzt soha nem látták viszont. Állítólag több károsultja is van az az ügynek...

Felhívtuk az apát is, mi az igazság a kommentelők szavaiból. Ő az alábbi választ küldte:

- A Heves Megyei Hírlap nagyon kedves volt, sajnos a hölgynek nem említettem a mínuszaimat, de nem is gondoltam, hogy ide tartozna. Ettől a tartozásos dologtól független ez a tragédia, ami megtörtént. Ehhez mi köze van a kicsinek? Ha el akarok tűnni, akkor nem hozok egy ilyet nyilvánosságra. Bocsásson meg az, aki felé még el kell számolnom, megteszek mindent, mert más cél ezek után nekem nincs: Mirjam épüljön fel, ez nagyon fontos...

Cikkünkhöz kommentben, levélben többen azt írják, az ügyben csalás miatt folyik eljárás. Lapunk utánajár az esetnek. Érdeklődtünk a fővárosi főügyészségnél, akik hétfőre ígértek tájékoztatást.

Ezt írtuk korábban:

07.05

Közel egy hónapja vérfagyasztó híradások számoltak be sajtóban arról a súlyos közlekedési balesetről, amelynek egy vétlen család vált az áldozatává. Az utána következő sokkra, szenvedésre lehetetlen volt felkészülni, akárcsak a súlyos kiadásokra. Ezeknek „köszönhetően” a család röpke egy hónap alatt felélte szinte minden tartalékát. A legsúlyosabb sérülést szenvedő családtag, a kilencéves Mirjam műtétek véget nem érő sorozata után most kezd lábadozni. Az apát pedig egyetlen kérdés foglalkoztatja napok óta: hogyan tovább a semmiből...

Többek között erről beszélgettünk vele a szerkesztőségben, ahol elmesélte a május 29-én a 85-ös úton történt balesetet. Aznap reggel Sopronból Győrbe szállította egy ismerősük húszéves, Down-szindrómás lányát orvosi felülvizsgálatra azok kocsijával. Elkísérte őket saját kislánya, Mirjam is, aki éppen aznap ünnepelte a kilencedik születésnapját. A baleset másodpercek alatt játszódott le.

Egy szolgálaton kívüli rendőr a kocsijával mintegy 160km/órás sebességgel vágódott bele az  autójukba (ők éppen álltak, mivel az úton végzett munkák miatt a kocsisor feltorlódott előttük), amit egy arra közlekedő busz elé lökött.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Egy vétlen család vált az áldozatává a súlyos balesetnek Beküldött fotó
[/caption]

Mirjam sérült meg a legsúlyosabban, ám a kocsiban ülők közül mindenki nyolc napon túli, maradandó sérüléseket szenvedett. Két mentőhelikopter szállította őket a győri kórházba, ahol mindenkit elláttak, ám Mirjamot látva csak annyit közöltek: bár mindent elkövetnek a megmentéséért, búcsúzzanak el tőle, mert alig van esély arra, hogy megérje a reggelt.

– Elég, ha annyit mondok, hogy hat óra alatt öt életmentő műtétet végeztek el az orvosok Mirjamon. Szinte minden porcikája eltört. A csodával határos, hogy ilyen trauma után magához tért, és gyógyulni kezdett – meséli az apa. – Innentől kezdve nem mozdultunk mellőle. Napi 24 órában ott voltunk az édesanyjával az intenzíven Győrben. A nyílt koponyatöréstől a medence mindkét oldali törésén át az amputációig minden megtörtént vele...

[caption id="" align="alignleft" width="338"] A nyílt koponyatöréstől a medence mindkét oldali törésén át az amputációig minden megtörtént vele...Beküldött fotó
[/caption]

Mára mindenki bízik a kislány felépülésében. Átszállították őt Miskolcra, ahol a gyermekrehabilitációs részlegen gyógyul.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Mirjam szépen gyógyul, de lábra állni csak sokára tud majd. Beküldött fotó
[/caption]

Az apa azt mondja, a történtek után fogalmuk sincs, hogyan folytatják az életüket. Egy hónap alatt anyagilag lenullázódtak, odalett mindenük. Mint megtudtuk, a férfi évekig abból élt, hogy autókat hozott be külföldről, tehát papíron nem volt jövedelme, az „üzlet” viszont biztosított annyi pénzt, amiből Sopronban lakást bérelhettek, s normális módon megélhetett a család. A párja közalkalmazottként dolgozik..., pontosabban dolgozott a baleset napjáig. Bonyolítja a helyzetet, hogy közvetlen a baleset után járt le Péter autójának a műszakija, ám idő és pénz híján nem tudta levizsgáztatni azt.

– A legszörnyűbb az egészben, hogy most Sopron, Eger és Miskolc között kellene ingáznom, de annyi pénzem sincs, hogy Miskolcra eljussak – mondja. – Jelenleg rokonoknál vagyok, mivel egy csomó hivatalos ügyet kell intéznem, csakhát egyre fogy az erőm. Mirjam szerencsére szépen javul, de annyi biztos, hogy jó ideig még nem tud lábra állni.

Az egyébként kitűnő tanuló, életvidám kislány a következő tanévtől magántanulóként folytatja majd az iskolát, ám nagy kérdés, hogy hol.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az egyébként kitűnő tanuló, életvidám kislány a következő tanévtől magántanulóként folytatja majd az iskolát
[/caption]

Ha a szülei nem képesek anyagilag összeszedni magukat, az albérletüket fel kell adni, és más megoldást kell keresni. Egyelőre tanácstalanok, s noha nem mondják, segítséget remélnek..., bárhonnan, bármilyen jellegű támogatást, tanácsot, amely átsegíti őket a válságos időszakon.

A biztosítás után 3000 forint (!!!) jár

– Azt hittem, mindent kibírok, de be kell látnom, hogy ez nekem is sok – fogalmaz a megtört családfő. – Mivel Mirjamnak volt kötelező tanulói biztosítása, reménykedtem, hogy onnan kapunk annyi pénzt, vagy előleget, ami átmeneti segítséget nyújt, de közölték velem, hogy 3000 forintra számíthatunk, ha minden hivatalos papírt és kérvényt megküldünk. Ugyan folyik az ügyészségi vizsgálat a balesettel kapcsolatban, de gyors eredmény nem várható, különösképpen úgy, hogy az elkövető rendőr. Mint ahogy – az ügyvédünk szerint – a kártérítési ügy is jócskán elhúzódhat. Ha egyáltalán lesz valamilyen kártérítés...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!