Kék hírek, bulvár

2015.01.06. 15:55

Idén is takarítanak majd a rabok

Ebben az évben is folytatódik a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Börtön a városért programja.

M. Z.

Már a hetedik évébe lép a projekt, melyet ugyanolyan dinamizmussal vinnének 2015-ben is tovább. Az elítéltek eddig 63 alkalommal takarítottak.

– Legalább olyan gyakorisággal szeretnének jelen lenni a közterületeken, mint a korábbi években. A terek rendbetételén, a virágosításon és parkosításon kívül váratlan havazáskor is gyorsan tudunk reagálni és segíteni. A Városgondozás Eger Kft. és a megyeszékhely önkormányzata továbbra is támogatja a programunkat, s a fogva tartottak lelkesedése is töretlen – tájékoztatta lapunkat Juhász Attila bv. ezredes, az egri börtön parancsnoka.

A Börtön a városért program 2008 tavaszán indult útnak Egerben. Ennek során a megyeszékhelyi börtön elítéltjei több alkalommal is takarítást, karbantartási munkákat végeztek a városban. A program célja hozzájárulni Eger köztisztaságának fejlesztéséhez, további cél a fogvatartotti reszocializáció támogatása, az elítéltek önértékelésének fejlesztése, környezettudatos szemlélet kialakítása, valamint a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közönségkapcsolatainak erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!