Kék hírek, bulvár

2015.02.08. 12:20

A NAV-ra hivatkozva csapott be embereket

Nem létező traktorokat árult egy csaló Egerben. A Nemzeti Adó­ és Vámhivatal üzérkedés és nagyobb kárt okozó csalás miatt tett feljelentést a rendőrségen.

HEOL

A Nemzeti Adó-­ és Vámhivatal (NAV) által lefoglalt, árverésen értékesíteni kívánt traktorokat kínált eladásra egy csaló Egerben. Úgy, hogy a pénzügyőrök sem traktort nem foglaltak le, sem árverést nem tartottak. Az ügyre azután derült fény, miután két férfi érdeklődött a NAV ügyfélszolgálatán, hogy mikor kapják meg a közvetítő által beígért, kedvezményes áron értékesített munkagépeket. Az előleget is kifizették már, de traktorokat nem kaptak. A pénzügyőrök ekkor mondták el nekik, hogy ők bizony semmilyen árverést nem tartottak, lefoglalt traktor értékesítésére pedig több, mint 10 éve nem volt példa - tájékoztatta a heol.hu-t Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

Közölte: a Nemzeti Adó­ és Vámhivatal üzérkedés és nagyobb kárt okozó csalás miatt tett feljelentést a rendőrségen.

A két gödi férfi még tavaly tavasszal adott fel egy internetes hirdetést, hogy kedvezményes áron traktorokat vásárolnának. Ekkor jelentkezett náluk először az ismeretlen csaló. A telefonban elmondta, hogy a NAV által lefoglalt traktorokat rendszeresen értékesítik az egri pénzügyőrök. Neki vannak kapcsolatai a hivatalban, ezért ő, mint közvetítő vesz részt a tranzakcióban. Ha gondolják, segít nekik kedvezményesen megvásárolni a munkagépeket. A férfiak akkor nem mutattak hajlandóságot vásárlásra. A hirdetésüket azonban továbbra is fenntartották, ezért tavaly decemberben ismét jelentkezett náluk a csaló, hogy ismét lesz traktor-árverés a hivatalban. Még traktorok fényképeit is átküldte nekik.

A férfiak ezután találkoztak a csalóval. Több részletben összesen 790.000 forintot adtak át neki előlegként. A férfi miután átvette a pénzt, mondta, hogy beviszi azt a NAV-­ba az ismerősének. A vásárlókat megkérte, hogy ne menjenek vele, mert a pénzügyőr ismerőse nem szeretné, ha látnák az arcát. A csaló ezután eltűnt néhány percre. Majd amikor visszajött, közölte a vásárlókkal, hogy át kell menniük az egyik hipermarket parkolójába, oda hozza majd a pénzügyőr ismerőse a szerződéseket és a traktorok papírjait. Miután átálltak az autókkal a bevásárlóközponthoz, a csaló elvegyült a tömegben. Néhány perc elteltével felhívta a vásárlókat, hogy ne várják a pénzügyőrt, mert a traktorok szállításához nem tudtak autót szerezni, ezért csak később kapják meg azt.

Az ismeretlen közvetítő ellen üzérkedés és nagyobb kárt okozó csalás miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó­ és Vámhivatal - tette hozzá a
sajtóreferens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!