Kék hírek, bulvár

2015.02.09. 12:00

A tehetséges diákokért báloztak

Kétszáznál is több vendég vett részt az idei városbálon Gyöngyösön. Több mint 1,8 millió forintnyi támogatás gyűlt össze.

HEOL

Fotós: Czimer Tamas

Gyöngyösön szép hagyomány, hogy az évről évre megrendezett városbál mindig valamiféle jótékony célt is szolgál. Az idei eseményen Hiesz György, a mátraalji település polgármestere köszöntőjében először arról beszélt, hogy míg az egykori álarcosbálokon maszkok mögé rejtőztek az emberek – mert úgy „bármit meg lehetett tenni” –, manapság mindenki örömmel vállalja az arcát, majd kellemes estét és önfeledt bálozást kívánt a kétszáznál is több vendégnek.

A Mátra Művelődési Központban most megtartott, immáron tizenkilencedik városbál résztvevői ezúttal a Gyöngyösi Diákokért Közalapítványt támogatták. A belépőjegyekből egyenként háromezer forint gyarapította az alapítvány számláját, a további adományokkal együtt pedig 1,823 millió forintnyi támogatás gyűlt össze, amit Füleki Menyhért, a szervezet elnöke vehetett át köszönettel a polgármestertől.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Tizenkilencedik alkalommal tartották meg a városbál Gyöngyösön Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Tóth József, a közalapítvány kurátora pohárköszöntőjében azt emelte ki: Gyöngyösön nagyon sok a tehetség, amiként – sajnos – igen sok a rászoruló is. Úgy vélte, ha az alapítvány, s a céljaival egyetértő más, hasonló szervezetek is jól végzik a dolgukat, akkor sok fiatal dönt majd úgy, hogy Gyöngyösön marad, vagy tanulmányai végeztével visszatért Gyöngyösre. „Mert Gyöngyösön élni jó” – zárta szavait Tóth József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!