Kék hírek, bulvár

2015.02.26. 14:10

Elöljárókkal a bírósági munkáról

Kerekasztal-beszélgetést tartottak szerdán az Egri Törvényszéken, ahová a megye elöljáróit hívták vendégül.

S. B. S.

Fotós: Daniel Beran

A tanácskozás apropóján a törvényszék elnökét, dr. Nyiri Beátát kérdeztük.

– Milyen céllal szervezték a találkozót?

– A bírói integritás erősítése központi, kormányzati célkitűzés, de az Országos Bírósági Hivatal elnökének is kiemelt stratégiai célja. Az Egri Törvényszék és jómagam is rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a bíróság feladatait, eredményeit és gondjait bemutassuk a megye vezetőinek. Tájékoztassuk őket arról, hogy mi történt itt 2014-ben, milyen feladatok várnak ránk az idén. Rajtam kívül az elnökhelyettes és a kollégiumvezetők is részt vállaltunk ebből a tájékoztatásból.

- Kiket hívtak meg?

– A teljesség igénye nélkül: meghívtuk megyénk országgyűlési képviselőit, a közigazgatásban tevékenykedő vezetőket, a kormánymegbízottat, a megyei közgyűlés elnökét, a megyei jogú város polgármesterét, az igazságszolgáltatásban dolgozó társszervek vezetőit, a jogász kamara képviselőit. Nagy örömömre szolgált, hogy az invitációt a legtöbb meghívott elfogadta és aktívan részt vett a beszélgetésben.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Dr. Nyiri Beáta: A legtöbb meghívott eljött Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– Lesz-e folytatása a fórumnak?

– A jövőben szeretnénk megtartani ilyen eseményt minden évben, hiszen van egy sor terület, ami közös munkát feltételez a közigazgatás szereplőivel, az igazságszolgáltatás más szerveivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!