Kék hírek, bulvár

2015.02.24. 10:55

Több rendbeli csalással gyanúsítják: házi őrizetbe került

A bíróság döntésében figyelembe vette a gyanúsított rendezett családi körülményeit és büntetlen előéletét is.

HEOL

Mint arról hétfőn beszámoltunk: a Hatvani Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett, szabálysértési értéket meg nem haladó kárt okozó csalás vétsége miatt folytat nyomozást B. G. K. gyanúsítottal szemben.

A nyomozás adatai szerint B. G. K. gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy idén januárjától magát a Facebook közösségi oldalon és szórólapokon hirdette, majd február 7-én nyelvtanfolyam és nyelvvizsga szervezése céljából megjelent a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban. A gyanúsított a tanfolyamot, mint ingyenes szolgáltatást hirdette, a nyelvvizsgáért pedig a jelentkezőktől személyenként 30 ezer forint készpénzt kért el. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított Turán is hasonló módszerrel hirdetett nyelvtanfolyamot és – vizsgát. Kiderült az is, hogy B. G. K. oktatással összefüggő tevékenységhez semmilyen engedéllyel, oktatói alkalmazottakkal nem rendelkezett - tájékoztatta a heol.hu-t Snellenperger Judit az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Hozzátette: a gyanúsított a sértetteket megtévesztve a tőlük beszedett pénzből próbált jó anyagi körülményeket biztosítani, illetve adósságait csökkenteni. B. G. K. gyanúsított magatartása alkalmas 57 rendbeli csalás vétségének megállapítására.

Az Egri Nyomozó Ügyészség a tanúk befolyásolásának veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított házi őrizetének elrendelését.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a hétfőn megtartott ülésen a gyanúsított bűnügyi őrizetét megszüntette, elrendelte azonnali szabadlábra helyezését, egyben elrendelte a gyanúsított házi őrizetét.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben nem áll fenn oly mértékben a tanúk befolyásolásának veszélye, hogy vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése lenne szükség. Rendezett családi körülményeire és büntetlen előéletére is figyelemmel – az ügyész indítványnak megfelelően – a bíróság is elegendőnek látta házi őrizet elrendelését.

A nyomozási bíró határozatát mind az ügyész, mind pedig a gyanúsított és védője tudomásul vette, a végzés jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!