Kék hírek, bulvár

2015.02.05. 08:09

Véres karó, furcsa telefonhívás - Tagad az emberöléssel vádolt ifjú

Azzal vádolnak egy 24 éves férfit, hogy 2012-ben megölt egy 78 éves nőt Kisnánán. Kedden az Egri Törvényszék folytatólagos tárgyalást tartott.

S. B. S.

Folytatólagos tárgyalást tartott kedden az Egri Törvényszék abban a büntetőperben, amelynek a terheltjét, a most 24 esztendős O. L.-t azzal vádolják, hogy megölt egy 78 éves asszonyt Kisnánán még 2012. októberében. Az első fokon eljáró bíróság kedden újabb tanúkat hallgatott meg.

A bizonyítás alaposságára és egyben aprólékosságára jellemző az alábbi két eset: kihallgatta a büntetőtanács a vádlott édesapjának munkahelyi főnökét, akit egy, a bűncselekmény pillanatához nagyon közeli időpontban befutott telefonhívásról kérdezett. Az éjszakai műszakban dolgozó apát a felesége kereste hajnali fél háromkor a munkahelyi telefonon. Mint L. G. a bírósággal közölte: az asszony máskor is hívta már a férjet, de ilyen szokatlan időpontban még nem. Meg is kérdezte id. O. L.-t, hogy netán van valami baj, de azt a választ kapta, csak azért telefonált a neje, hogy vegyen és vigyen kávét, mert nincs otthon.

Nem hallgathatta ugyan ki, de a rendőrségi vallomását felolvasta a bíróság annak a tanúnak, akit a védelem indítványára idéztek be, ám időközben kiderült, hogy ő még gyermekkorú, így a törvény szerint nem lehetet kihallgatni. A fiú állítólag a vádlott öccsének beszélt arról a véres karóról, amit náluk odahaza látott, és az lehetett az elkövetés eszköze. Mi több, mintha azt is mondta volna, hogy az ő anyja volt az egyik elkövető. A gyermek felolvasott rendőrségi nyilatkozatából azonban az derült ki, hogy ilyen kijelentést a terhelt öccse előtt nem tett.

Az ugyancsak tanú id. O. L. a bíróság kérdésére úgy módosította saját vallomását, hogy neki beszélt erről a gyerek, és a sztorit azért hallgatta el a rendőrségen, mert „igencsak dörzsölt”, különösen, hogy az anyját védi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!