Kék hírek, bulvár

2015.11.16. 19:06

Szikrát szórt a kémény

Mint minden hónapban, októberben is megválasztotta a hónap felvételét a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

HEOL

Egy családi ház kéménye kapott lángra Mónosbélen október 3-án éjszaka. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltókon túl a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tisztje is a helyszínre vonult, aki a kéményből feltörő lángokat megörökítette. A kép pedig olyan jól sikerült, hogy október hónap legjobb fotójának választották.  - tájékoztatta portálunkat Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Sas Dániel tűzoltó főhadnagy volt aznap szolgálatban, amikor Mónosbélről jelentettek kéménytüzet. Mikor a bélapátfalvai tűzoltók után kiért, még sűrűn csaptak ki a szikrák a kéményből. Kiérkezésének pillanatát örökítette meg fényképezőgépével a főhadnagy, a képet pedig a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői olyan jónak ítélték, hogy a hónapban készült felvételek közül ezt találták a legjobbnak.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Sas Dániel
[/caption]

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények alkalmával. Egy-egy tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul a fotókészítés feladata. 2014. szeptemberétől kezdődően havonta kihirdetik megyei szinten „A hónap fotóját”.  

Ezek is érdekelhetik