Kék hírek, bulvár

2016.10.12. 18:31

Autó- és repülőbalesethez vonultak

Több szituációt is bemutattak, gyakoroltak a borsodi és Heves megyei hivatásos és önkéntes szervezetek tagjai.

T. B.

Közösen gyakorlatoztak szerdán a Heves és a Borsod megyei katasztrófavédelmi szervezetek. Árvízi helyzetben és lebombázott repülőtéren való mentésben is jól vizsgáztak a résztvevők. Egymástól és saját munkájukból is tanultak a hivatásosok és az önkéntesek, nem utolsó sorban pedig jó hangulatban gyakorolhatták a közös munkát, így gördülékenyebb lehet az együttműködés egy éles szituációban is.

Árvíznél segédkeztek, romok alól mentettek a katasztrófavédők
Mezőkövesd Közös gyakorlaton vettek részt Mezőkövesden a borsodi és hevesi katasztrófavédők. Szerdán délelőtt a Hór-völgyi víztározónál gyakorolták az árvízi helyzeteket, illetve a vízből való mentést, délután pedig a repülőtéren egy elképzelt autó- és repülőbalesetnél, valamint egy lebombázott épületnél nyújtottak segítséget a hivatásos és önkéntes szervezetek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Árvízi helyzetet is gyakoroltak Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

A tiszanánai települési mentőszervezet számára minősítési gyakorlat is volt az esemény. Ők a romos épület aládúcolását, faláttörésen keresztüli személymentést végezték. Zsutai Zsolt vezető elárulta, két éve alakultak, tavaly homokzsákoláson voltak, most ezen a gyakorlaton, s tetszett nekik a feladat.

Az Agria Speciális Mentők szintén a romoknál tevékenykedtek, ők a pincéből menekítettek ki egy sérültet. Kovács József elnök elmesélte, szeretik az ilyen gyakorlatokat, mert sokat tanulnak belőle. Tanultak a saját munkájukból, s a miskolciaktól is lestek el fogásokat, amelyeket legközelebb használni fognak.

Csontos Ambrus megyei katasztrófavédelmi igazgató szerint a tűzoltók, mentők, katasztrófavédők, speciális szakemberek profin tették dolgukat. A való életben a mostani feladatok teljesítése sokkal több időt vehet igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!