Kék hírek, bulvár

2017.03.08. 15:12

Jelentősen átalakult a fogyasztóvédelem

A békéltető testület országszerte 20 helyen segít a viták rendezésében.

B. K.

Mielőtt fogyasztóként pereskednénk, keressük fel a békéltető testületet, ahol ingyen látnak el tanáccsal. A fogyasztóvédelmi hatósági intézményrendszer január 1-jét követő átalakulásával már a járási hivatalokhoz is fordulhatnak az állampolgárok fogyasztóvédelmi panaszaikkal. Ezzel még közelebb került az emberekhez a fogyasztóvédelem, mindenki a lakóhelyéhez közel intézheti például a jótállással, szavatossággal, panaszkezeléssel kapcsolatos ügyeit.



A fogyasztóvédelmi hatósági eljáráson túl az egyéni fogyasztói jogérvényesítésben is kiemelt szerepük van a békéltető testületeknek, melyek a fővárosban és a megyeszékhelyeken – összesen 20 helyen – folytatnak le gyors, egyszerű és ingyenes procedúrát a fogyasztók és vállalkozások közötti jogvita esetén.
A békéltető testületi eljárás elindításához szükséges kérelem-formanyomtatványokat az állampolgárok a járási hivatalokban kifüggesztették. A nyomtatványok folyamatosan elérhetőek a Heves Megyei Kormányhivatal honlapján a főoldalon is, ahonnan le is tölthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!