Kék hírek, bulvár

2017.04.28. 08:03

A határ felől érkező bűnözők miatt is fokozni kell a járőrözést

Amit az ember vállal, azt kötelessége becsülettel végrehajtani.

Sz. I.

Ennek az egyesületnek a tagjai az elsők között vannak ebben – jelentette ki Völgyi Ferenc, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke azzal kapcsolatban, hogy a település önkéntes bűnmegelőzői tavaly csaknem háromezer órát szolgáltak a közterületeken.

Az egyesület évértékelő közgyűlésén ezt követően Borbás László elnök arról számolt be, hogy az önálló járőrözés mellett egészen pontosan 642 órában szolgáltak együtt a rendőrökkel, akikkel tetten értek, illetve elfogtak egy-egy bűnözőt. Emellett mintegy hétszáz bűnmegelőző jelzést adtak a rendőrségnek, a települési önkormányzatnak, valamint a környezetvédelmi hatóságnak. Számos hő-, vad- és térfigyelő kamerát állítottak üzembe, és lovas polgárőrök révén a jövőben fokozzák a külterületi járőrözést.

– Fontos számunkra ez az együttműködés – tolmácsolta az Egri Rendőrkapitányság állományának az elismerését Erdélyi Gábor rendőr alezredes. A kapitányság megbízott vezetője kiemelten szólt a külterületi járőrözés szükségességéről, miután a községben korábban történt betörések elkövetői – elkerülve a főutakat – a határ felől lopakodtak be a faluba.
Az említett betöréssorozat kapcsán szóba került még mindemellett az is, hogy számos – az önkéntesek támogatásától elzárkózó – helybeli kérdőjelezte meg a polgárőrség tevékenységét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Budai Zsoltra (jobbra) lehet számítani Fotó: Szilvás István
[/caption]

Erdélyi Gábor, valamint Vámosi László polgármester viszont a köszönetét fejezte ki a 48 egyesületi tag munkájáért.
– Nem bírálni, hanem segíteni kell az önkénteseket – mondták, s azt tanácsolták, hogy a helybelieknek oda kell figyelniük a szomszédokra, az utcabeliekre, továbbá a település közrendjére, s jelezni kell a gyanús személyeket, eseményeket. Ez most még fontosabbá válik, mert a térségben rövidesen kezdődő útépítés miatt jóval nagyobb lesz az átmenő forgalom.


Az előző esztendőben végzett kiemelkedő munka elismerésére alapított vándorkupát ezúttal Budai Zsolt érdemelte ki, a legtöbb szolgálatot ellátó Simon Ottót pedig egy értékes órával jutalmazták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!