Kék hírek, bulvár

2017.04.20. 14:36

„Átölelő védelmet” építettek ki

Betekintés a gyöngyösi rendőrök mindennapjaiba.

Zsaru Magazin

Fotós: VEZDA

Fotós: VEZDA


A gyöngyösi rendőrök mindennapjairól közölt írást a Zsaru Magazin.
- A kapitánysághoz 26 település tartozik mintegy 80 ezer lakossal - mondta a lapnak Balogh Tibor ezredes, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője. - A nyugalom megteremtése mögött folyamatos kontroll áll, megelőzés bűnügyi és közlekedési vonalon egyaránt. Nagy tömeget vonz a kapitányság illetékességi területe, minden idénynek megvannak a jellegzetes látogatói. A síelés, a gombászás, a kirándulási lehetőségek, illetve a folyamatos borturizmus teszi vonzóvá a vidéket.- Budapest közel van, az autópálya miatt is könnyen megközelíthetők vagyunk - közölte Balogh Tibor. - Sajnos a jó adottságokat előszeretettel kihasználják az utazó bűnözők is. A velük szembeni hatékony fellépés érdekében az önkormányzattal együttműködve Gyöngyösön úgynevezett „átölelő védelmet” építettünk ki. A jelenlegi 20 mellett a térfigyelő kamerák száma ebben az évben 25 eszközzel bővül, és 11 rendszámfelismerő kamerát is kiépíttettünk. Az utazó bűnözök megjelenése mellett a területre jellemzők a kisebb értékű szezonális lopások. A bűncselekmények megelőzését segítik a helyi polgárőr-egyesületekkel szervezett közös szolgálatok. Hét kutyás körzeti megbízottjuk van, nagyon hatékonyan végzik a munkájukat. Bármilyen feladatra bevethetők. A mátrai kirándulások sajnálatos járuléka a gyakran előforduló eltűnés, szerencsére a körzeti megbízottak kiválóan ismerik a területet, túraútvonalakat. Számtalan kutatást szerveztek már ilyen esetben, eddig mindenkit megtaláltak. Ebben segítségükre vannak az erdészek, vadőrök, és a Kékes Kutató-mentő Alapítvánnyal is jó kapcsolatot ápolnak. A gyöngyösi zsaruk büszkék arra, hogy a Kékestető felé vezető 24-es főúton 2016-ban nem volt halálos motorbaleset. Három motoros rendőr tavasztól őszig vigyázza az út biztonságát – jelentette ki az ezredes.
 
A rendszámfelismerő kamerarendszer használata sem ritka a kapitányság illetékességi területén. A cél, hogy ne érezzék magukat nyugalomban az autótolvajok és más bűnözők.
 
A gyöngyösi buszpályaudvar is forgalmas hely. Délelőtt nagy a jövés-menés, ezért folyamatos kontroll alatt tartják a zsaruk.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kuszkó Dóra törzsőrmester jelent Fotó: Vezda László
[/caption]
 
– Küldésre jöttünk – magyarázza Kuszkó Dóra törzsőrmester, járőr. – Egy zöldséges elől ismeretlen ember savanyúságot lopott. Körbenézünk, hátha meglátjuk a személyleírás alapján a tettest.

A teljes cikk a police.hu-n olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!