Kék hírek, bulvár

2017.04.18. 14:20

Szakmai napot tartottak a bíróságok segítésére

Még inkább erősítenék az érintett helyi szervezetek együttműködését.

Sz. Z.

Az ismeretek, az információk megosztása jelentősen segítheti a bíróságok és a különböző ügyekben eljárásokat folytató szervek mindennapi munkáját. Ezt tartották szem előtt a Zagyva partján fekvő városban, amikor megszervezték, s április 6-án meg is rendezték a szakmai napot a Hatvani Járásbíróságon.

Az eseményen részt vettek a Hatvani Járási Ügyészség, a Hatvani Rendőrkapitányság, a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatala vezetői, továbbá Hatvan város jegyzője, valamint ott voltak a helyben tevékenykedő önálló bírósági végrehajtói irodák szakmai képviselői is – tájékoztatta a Hírlapot dr. Gulyás István, a Hatvani Járásbíróság bírája.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szakemberek az egyeztető megbeszélésen Beküldött fotó
[/caption]

A tanácskozást dr. Nádas Katalin, a Hatvani Járásbíróság elnöke nyitotta meg. A rendezvényen három szekcióban – a büntető- és szabálysértési jogi, a gyermek- és birtokjogi, valamint a végrehajtási eljárásban – közreműködő szakemberek adtak tájékoztatást a saját szakterületeik ismereteiről, újdonságairól.

A szakmai fórum második részében plenáris ülésen egyeztették gondolataikat a jelenlévők. Egyebek között megállapították, hogy az ítélkezés szakszerűsége fokozásának egyik nagyon fontos eszköze a bírósággal napi szinten kapcsolatban álló szervekkel való szakmai együttműködés erősítése, olyan partnerségi viszony kialakítása, amely a szervezetek közötti kapcsolódási pontokon a tudásmegosztást is lehetővé teszi. Egyértelművé tették a résztvevők, hogy – hagyományt teremtve – a jövőben is szükség van a rendszeres szakmai konzultáció megrendezésére, ennek más-más szervezet épülete ad majd otthont.

Sz. Z. Szakemberek az egyeztető megbeszélésen Beküldött fotó -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!