Kék hírek, bulvár

2017.04.27. 13:40

Veszélyhelyzetre készültek fel

A feltételezés szerint ammóniafolyadékot szállító csővezeték lyukadt ki és a kiömlő anyagból gázfelhő képződött.

HEOL

Teljes körű külső védelmi terv, valamint súlyos káresemény elhárítási terv gyakorlatot tartottak a nagyrédei polgármesteri hivatalban és a Jász- Tész Kft. telephelyén szerdán.

Az akcióban a katasztrófavédelmen túl részt vettek a rendőrség, az önkormányzat munkatársai, a helyi védelmi bizottság, a népegészségügyi szakigazgatási szerv, valamint az üzem szakemberei.

Tankóné Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk: fontos, hogy az együttműködő szervezetek és a társhatóságok közös gyakorlaton keresztül tanulják meg a szükséges cselekvési sorrendeket, annak érdekében, hogy éles helyzetben hatékonyan tudjanak együtt dolgozni a lakosság életének és anyagi javainak védelme érdekében.

A megnyitón a megyei polgári védelmi és iparbiztonsági főfelügyelők ismertették a gyakorlat feltételezését és mozzanatait, amelyet a védelmi tervek szerinti gyakoroltatás követett.

A feltételezés szerint egy ammóniafolyadékot szállító csővezeték kilyukadt és a kiömlő anyagból gázfelhő képződött. Fennállt annak a veszélye, hogy a gázfelhőt a szél a település felé fújja, veszélyeztetve ezzel a lakókat.

Az eseményhez a gyöngyösi és a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az elsődleges, legfontosabb beavatkozásokat megtették. A gyakorlatban résztvevő szervezetek ezután megtették a szükséges lakosságvédelmi intézkedéseket, a súlyos baleseti helyzetet felmérték, a területzárást és ellenőrző-áteresztő pontokat működtették, valamint megszervezték a lakók ideiglenes elhelyezését.

A gyakorlatot a két megyei főfelügyelő megfelelőre értékelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!