Kék hírek, bulvár

2017.06.15. 07:55

Felgyújtottak egy kocsit Egerben - Fotók

A Foglár utcába riasztották szerdán késő este az egri tűzoltókat. A helyszínen a lánglovagok egy égő kocsit találtak.

Agriatv/heol

Az Agriatv úgy tudja, három fiatal papírkötegeket rakott a kocsi alá, amit aztán meggyújtottak. A kocsi gyorsan lángra kapott, a tűz elhatalmasodott az 5 emeletes ház tövében álló járművön. Szerencsére a ház felé nem terjedtek tovább a lángok.

A portál információi szerint a lakók, miközben a tűzoltókat értesítették, 2 poroltóval megpróbálták a lángokat megfékezni, ez azonban nem sikerült.

Úgy tudni, a rendőrség a gyújtogatás helyszínétől nem messze elfogta a három fiatalkorút, őket az egri rendőrkapitányságra szállították.

Az anyagi kár jelentős.

Tankóné Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő a heol.hu kérdésére elmondta: a riasztás 22 óra körül érkezett, miszerint ég egy kocsi a Foglár utcában. A tűzoltók a helyszínre érve egy vízsugárral percek alatt megfékezték a tüzet. Az eset során felmerült a szándékosság gyanúja, ezért helyszíni szemlét folytattak le, az eset körülményeit vizsgálják.

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő arról tájékoztatott, hogy a helyszínen kiderült, hogy ismeretlenek a jármű közelében szándékosan tüzet gyújtottak és emiatt gyulladt ki a személyautó. A rendőrjárőrök még éjjel elfogtak és előállítottak két 16 és egy 15 éves helyi fiút az Egri Rendőrkapitányságra, ahol ellenük rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A fiatalok kihallgatásukon elmondták, hogy egy közeli étteremből hoztak magukkal papírtörlőket és azokat gyújtották meg, annak a tüze terjedt át a gépjárműre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!