Erőszak

2023.01.24. 20:00

Csákánynyéllel, ököllel négyen mentek a szomszédra két láncfűrész miatt

Lassan négy éve már, hogy id. F. D. és társai felkeresték a sértettet, akitől két – tőlük ellopott – láncfűrészt követeltek vissza. Az ügyből a vádhatóság álláspontja szerint felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete lett, amit az Egri Járásbíróság hivatott elbírálni.

S. S.

Illusztáció

Forrás: Shutterstock

A büntetőeljárásról Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunknak elmondta: az Egri Járásbíróságon felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a bíróság január 19. napján tartott tárgyalást, amelyet további bizonyítás végett elnapolt.

A büntetőügyben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat. Ebben az áll, hogy a terheltek 2019. május 31-én délután bementek a sértett bekerített ingatlanához tartozó udvarra, mivel tévesen azt feltételezték, hogy az elsőrendű vádlott tulajdonát képező – de a másodrendű vádlott lakóingatlanához tartozó kazánházban tárolt – két motoros láncfűrészt a sértett tulajdonította el.

Id. F. D. felszólította a sértettet a motoros láncfűrészek visszaszolgáltatására azzal, hogy különben bántalmazni fogja. A sértett tagadta a láncfűrészek eltulajdonítását, ezért az elsőrendű vádlott ekkor beváltotta a fenyegetőzését: egy alkalommal lefejelte a sértettet. Ezzel azonban nem ért véget a procedúra, mert rögtön utána megragadta a vélt tolvaj nyakát, miközben a három vádlottársa megfogta a sértett mindkét karját és lábát, majd felemelték és kivitték az udvarra, ahonnan – akarata ellenére – átvitték a saját portájukra.

Már saját birtokon belül a vádlottak folytatták a procedúrát. Ehhez az első- és másodrendű vádlott egy-egy csákánynyelet, a harmad- és negyedrendű vádlott a puszta ökleit használta. Testszerte bántalmazták a sértettet a jogosnak vélt vagyoni igényük érvényesítése céljából. Később a szomszédot beültették egy fehér színű mikrobuszba, ahonnan egy órán át nem engedték kiszállni, majd a gépjárművel a helyi körzeti megbízott irodájába szállították, ahonnan a mentő vitte el. A sértett sérüléseinek gyógytartama egyenként és összességében is 8 napon belüli volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!