Közúti ellenőrzés

2018.09.02. 08:19

A Heves megyei rendőrök tanácsai a motoros balesetek megelőzéséért

A legtöbb baleset a sebesség helytelen megválasztása és nem megfelelő követési távolság miatt következett be.

Heol

Az elmúlt hónapban három halálos kimenetelű motoros közúti baleset történt Heves megyében. A következő hetekben várható kedvező időjárás miatt továbbra is nagy számban fognak részt venni a forgalomban a kétkerekű járművek. – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

Közölte: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szeptemberben is folytatja a motorosok által kedvelt útszakaszokon a célirányos ellenőrzéséket.

A hatóságok felhívják a közlekedők figyelmét a hasonló tragédiák elkerülése érdekében az alábbiakra:

A helyi útviszonyokat figyelembe véve a kanyarokban a legnagyobb veszélyforrást a sebesség helytelen megválasztása, továbbá az úthibák és a szennyeződések jelenthetik, ezért higgadt, megfontolt, tudatos vezetésre van szükség.

Kanyaríven a sávlevágás figyelmetlenséggel és nagyon gyakran magas sebességgel párosul. Mivel nem látható be a kanyar, és nem számítható ki előre, hogy mi vár a vezetőre, ezért az ilyen felelőtlen vezetés gyakran együtt jár a balesettel.

A sisakon kívül más kiegészítőt nem ír elő kötelezően a KRESZ, azért ne mulassza el a megfelelő beöltözést, mert ez az egyetlen dolog, ami némi védelmet biztosíthat bukás esetén.

A védelmet szolgáló kiegészítők tárháza meglehetősen széles. A városi motorozáshoz gyakran ésszerűbb a hétköznapi ruházatunkhoz könnyebben illeszthető felszereléseket választani. Természetesen ezek védelmi szintje és hatásfoka elmarad a protektoros bőrruhákétól. Ide tartoznak a térd- és lábszárvédők, könyökvédők. Szintén ajánlatos viselet, még robogón is, a hát-, illetve gerincvédő. Ezek a kiegészítők nagyon erősek, és a megfelelő párnázott kialakításuknak köszönhetően jól tehermentesítik a gerincet az ütközések, bukások alkalmával.

A legteljesebb védelmet természetesen a vastag bőrből készült overálok nyújtják, melyeket a megfelelő helyeken párnázattal és kevlárprotektorral láttak el a minél hatékonyabb védelem érdekében.

Kezdőképünk: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában