bűnügyek

2019.09.08. 07:00

Balhé az egri pincesoron: hárman rúgták, csépelték egymást a Szépasszony-völgyben

A borok mértéktelen kortyolgatása olyan tettekre sarkallhat embereket, amiket józanul feltehetően nem követnének el. Ha kivetkőznek magukból, garázdaság miatt eljárhatnak ellenük.

Szalay Zoltán

Szórakozóhelyeken elég gyakoriak a garázda cselekedetek, főleg, ha az efféle kihívóan közösségellenes, erőszakos tetteket ittas állapotban valósítják meg. A Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Konkoly Thege László két jellemző példát is említett, az ügyekben vádat is emeltek.

Az egri Szépasszony-völgyben még tavaly június 17-én hajnalban csatáztak hárman a pincesoron. A fővárosból érkezett másodrendű vádlott és a harmadrendű barátnője alkoholos nedűt engedett le a torkán, aminek a vége az lett, hogy összevesztek egy pince előtt.

Onnan jött ki a szintén pityókás egri elsőrendű terhelt. Meglátta, hogy a lány az úttest szélén ülve szomorkodik. Megpróbálta megvigasztalni, de a hölgy elutasította. Az előbb még lovagi szerepet vállaló férfi erre sértegetni kezdte a nőt, aki viszont összekarmolta a kéretlen támogató arcát. Közben visszatért a lány fiúja, aki kicsit józanodva és lecsillapodva igyekezett nyugtatni a kedvesét. Ez hatott, a szebbik nem képviselője megállt kis időre, de ezt az elsőrendű vádlott kihasználta, s megrúgta őt. Ekkor elszabadult a pokol, komoly csetepaté alakult ki hármójuk között, aminek a során a hölgy egy rúgástól begurult egy asztal alá. Az urak tovább csépelték egymást, mígnem egy különösen erős ütés következtében a budapesti férfinak eltört az állkapcsa.

– Az Egri Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a három elkövetőt, akik közül az elsőrendű vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntette miatt is vádat emelt – közölte a sajtószóvivő. – Vádiratában az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a lányt és a barátját sújtsa pénzbüntetéssel, az egri terhelttel szemben – halmazati büntetésül – szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztés-büntetést.

A másik bűnügyben a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 38 éves férfit vádol garázdaság vétségének elkövetésével. A vádindítvány arról szól, hogy az illető idén április 16-án Mezőszemerén egy helyi sörözőben emelgette sűrűn a szeszes italokkal töltött poharakat.

Korán kezdte a vedelést, így már délre lerészegedett. Ahogy a berúgott embereknél rendre megtörténik, mámoros állapotában hangoskodni kezdett. A pultos ezt nem tűrte, és hazaküldte az ordítozó polgárt. Utóbbi azonban nem volt hajlandó a távozásra, hanem leköpte a kiszolgálóasztalt, majd ököllel bezúzta a mögötte lévő üvegtáblát. Ekkor már a többi vendég megelégelte a rajcsúrozását, és sürgették, hogy mielőbb hagyja el a szórakozóhelyet. Váratlan dolog következett: a terhelt felvett egy kitört üvegdarabot, azt a nyakához szorítva kiabálta, hogy öngyilkos lesz. Végül a bent tartózkodók el tudták tőle venni az üveget. A nagyon ittas ember csak a helyszínre siető rendőrök felszólítására hagyott fel kihívóan közösségellenes cselekményével, ami alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen – állapította meg a vádhatóság.

– Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott a garázdaság miatt korábban már fogházbüntetésre ítélt elkövetővel szemben – zárta az eset ismertetését dr. Konkoly Thege László.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában