Figyelem!

2019.03.11. 17:30

Csalók próbálnak visszaélni adatainkkal a NAV nevében

Ügyfélkapus bejelentkezési, valamint bankkártyaadatokat próbálnak megszerezni.

Süli K.

Csalók próbálnak visszaélni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevével, és igyekeznek az ügyfélkapus bejelentkezési, valamint bankkártyaadatokat megszerezni – figyelmeztet a NAV, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a közleményében. Az elkövetők már nem csak email-ben, hanem sms-ben és telefonhívással is próbálkoznak.

A szervek felhívják a figyelmet, hogy a csalók által a NAV nevében írt adó-visszatérítés lehetőségére felhívó email-ek és sms-ek olyan nyelvi fordulatokat tartalmaznak – például tegezést –, amelyet a NAV nem szokott. Ezen felül gyakran egy linket is, amelyre rákattintva egy űrlap jelenik meg, amelyen egyebek között ügyfélkapus bejelentkezési- és bankkártyaadatokat is kérnek.

Kiemelték, a vámhivatal soha semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat, és kérik, hogy az ügyfélkapus adatait mindenki csak a megfelelő weboldalakon adja meg (www.nav.gov.hu, www.magyarorszag.hu), mindig ellenőrizzék a weboldalak címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában