segítség

2019.02.20. 16:01

Csokitól fuldokló kisgyermeket mentettek meg a gyöngyösi mentősök

Csokoládédarabkát nyelt félre az az 1 éves kisgyermek, akihez a gyöngyösi mentőket riasztották Abasárról.

Heol

A szülők pánikba esve hívták a segélykérőt, miközben próbálták eltávolítani a szemmel nem látható idegentestet a kicsi torkából – számol be az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Mint írják: a mentésirányító azonnal indította a legközelebbi esetkocsit, miközben folyamatosan instruálta a szülőket, hogy mit tegyenek. Miután a csoki eltávolítása sikertelen volt, a gyermeket azonnal saját autójukba tették a szülők és elindultak a mentővel szembe. A pár perces út felénél találkoztak,. Az esetkocsi személyzete, az akkor már eszméletlen gyermeket, gyér légzéssel, és éppen megtartott keringéssel vette át a szülőktől. A kiérkező mentőtiszt az azonnali emelt szintű légútbiztosítás mellett döntött, ami megmentette a gyermek életét, akit ellátása után, végül stabil állapotban szállították kórházba.

Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt a Heol érdeklődésére elárulta, az eset még február 4-én történt, s azóta a kisgyermeket – akit a Heim Pál Gyermekkórházba szállították – már hazaengedték. Mint megtudtuk, a fuldoklást egy a csokoládéban lévő mogyoródarab okozta.

A vezető mentőtiszttől megtudtuk, az eszméletvesztés következtében a pici szerencsére semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában