Debrecen, Gyöngyös

2018.04.15. 11:14

Eldurvult a pálinkázás: fejszenyéllel esett neki korábbi vitapartnerének

A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit­ vezette tanácsa helybenhagyta határozatában a gyöngyösi N. T. első- és F. Zs. másodrendű vádlottal szemben az Egri Törvényszéken korábban kihirdetett elsőfokú döntést.

Sz. Z.

Az ­Egri Törvényszék által megállapított történeti tényállás ­arról szól, hogy két esztendeje ­június egyik estéjén a mátraaljai városban N. T. lakásának közelében két férfi ­emelgette bőszen az alkohollal töltött poharakat. A terhelt megszólí­totta őket, s pálinkát kínált nekik megvételre.

Mindkettejüket be is hívta a háza udvarára, s ­felajánlotta, hogy kóstolják meg nedűjét. Ízlelgetés közben egy ideig békésen társalogtak, mígnem a későbbi sértettel kölcsönösen felismerték egymásban azt az embert, akivel korábban már komoly összetűzésük volt. Az akkori perlekedésben pedig az elsőrendű vádlott alulmaradt.

Az italvétel előtti kortyintás közben összevesztek újra a felek. Az utóbb ­áldozattá vált személy intette a terheltet: ne erősködjön, mert megint ő húzza a rövidebbet. N. T. ekkor megkérte az élettársát, F. Zs.-t, hogy hozzon neki egy fejszenyelet. Az asszony így is tett. Már épp távozni akart a két pálinkavendég, ám az elsőrendű vádlott a szerszámnyéllel fejbe vágta őt. A megtámadott összeesett, elvesztette kis időre az eszméletét is. Miután magához tért, a barátjával gyorsan elhagyták az udvart, s a pályaudvaron mosták le a vérző fejét. Ezután mentőt hívtak. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az Egri Törvényszék N. T.-t négy év börtönbüntetéssel sújtotta és ugyanennyi időre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától. F. Zs., mint bűnsegéd, két esztendei börtönbüntetést kapott, de annak végrehajtását három év próbaidőre a bíróság felfüggesztette. Az elsőrendű vádlott védője fellebbezett az elsőfokú döntés ellen, ám az ítélőtábla ezt a határozatot helybenhagyta. Az ítélet immár jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!