gyomorforgató

2019.11.09. 07:00

Fajtalankodással vádolják a rendőrgyilkost

12 éven aluli gyermekei ellen elkövetett szexuális erőszakkal vádolja a Heves Megyei Főügyészség a korábban emberölés miatt elítélt férfit.

Heol

Forrás: shutterstock

Fotó: Photographee.eu

Újra börtönbe kerülhet a férfi, aki 1979-ben részt vett egy rendőrgyilkosságban. A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt ellene és fegyházba küldené két gyermek abúzálása miatt. A vád szerint 2017-ig többször is megerőszakolta élettársa kislányát, illetve élettársával közös fiát a házuk mögötti romos épületben.

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy korábban emberölés miatt büntetett 60 éves férfi ellen két, 12. életévét be nem töltött kiskorú gyermeke sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt – írja a Magyar Nemzet.

A vádirat szerint a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el 2017 októbere előtt a sértettekkel közös tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben. Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság – részben a cselekmény jellege miatt, részben az áldozatok kímélete és személyiségi jogainak védelme érdekében – a nyilvánosságot zárja ki a majdani tárgyalásról.

Ahogy arról a férfi letartóztatásakor beszámoltunk, a férfi a rendszerváltás előtti évtizedek legismertebb bűnesetében, a Soós Lajos-féle rendőrgyilkossági ügyben volt harmadrendű vádlott. Akkor életfogytig tartó szabadságvesztés-büntetéssel sújtották, a fegyintézetből kedvezménnyel 1980-ban jöhetett ki. Soós, György József és N. I. 1979. július 9-én a hajnalban az Üllői úton fegyveres szolgálatot teljesítő Gyulai Károly főtörzsőrmestert őrbódéjától műszaki hibát színlelve az autójukhoz csalták. Soós egy féltengellyel hátulról leütötte a rendőrt. A pisztolyát elvették, ám az őrbódéban nem találták meg gépfegyverét. A rendőrt a csomagtartóba tették, távolabb akarták eltemetni, de útközben észrevették, hogy még él.

Félreálltak és Soós az acélrúddal tovább verte a magatehetetlen egyenruhást, majd átvágta a torkát, testét egy közeli kukoricásban ásták el. A bíróság Soós Lajost és György Józsefet kötél általi halálra ítélte. 1980. október 1-jén akasztották fel őket. Akkor még nem volt tényleges életfogytiglani büntetés, ezért a harmadrendű vádlott N. I.-t, aki az elkövetés időpontjában 19 éves volt, életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtották. Egy pénzügyőr, egy másik férfi és egy asszony halála is a lelkükön száradt.

A férfi a rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól az idő múlásával már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít. A vád szerinti bűntettért a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában