márciusi havazás, közlekedés

2018.03.18. 16:25

Füzesabonyig jártak csak a vonatok: több százan várakoztak

Kaotikus helyzet alakult ki Füzesabonyban a váróteremben vasárnap dél körül. Az utasok nem tudják, mit csináljanak.

Heol

A füzesabonyi vasútállomáson állnak a vonatok

Forrás: Beküldött

Fotó: Ládi László

14:45

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között mindkét vágányon megszűntették a fennakadást, így újra elindulhatott a vonatforgalom. A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon ismét a teljes útvonalukon közlekednek a vonatok.

12:12

Kollégánk helyszíni információi szerint több százan várakoznak a váróteremben és nem tudják, mitévők legyenek. Sem enni, sem inni nem kapnak, valamint pótlóbuszok sem érkeznek.

A MÁV Zrt. honlapján azt közölte: Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. A vonatok csak Füzesabonyig járnak és onnan is fordulnak vissza. Miskolcról nem indul vonat Füzesabony felé. Az utasok Miskolcról kerülő útirányon keresztül Nyíregyházán és Debrecenen át utazhatnak Budapestre. A miskolci és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon az InterCity vonatok felármentesen vehetőek igénybe utazásra. A Debrecen–Tiszalök vonalon hótorlasz miatt Hajdúnánás és Hajdúdorog között szintén szünetel a forgalom. A Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között megszűntették a fennakadást.

Pótlóbuszok közlekedése a közúti lezárások miatt nem biztosítható. A vasúttársaság arra kér mindenkit, hogy csak halaszthatatlan esetben induljon útnak, illetve óvatosan közelítsék meg a vonatokat, fel- és leszállásnál pedig fokozottan ügyeljenek saját és utastársaik biztonságára.

A füzesabonyi vasútállomáson állnak a vonatok
Forrás: Beküldött | Fotós: Ládi László

Korábban elmondták a havazás és a jegesedés felsővezetéki, illetve váltó működési hibákat okoz, emiatt 30-70 perces késésekre lehet számítani Kelet-Magyarország vasútvonalain.

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a Vonatinfó alkalmazásban, illetve információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

A hóvihar rengeteg munkát adott szombat estétől a hatóságoknak. Korábbi részletek, időjárás ide kattintva:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában