bűnügyek

2019.05.02. 12:02

Harmonikát, pénzt lopott nagymamájától a 21 éves gyöngyösi unoka

Az édesanyja és a nagymamája is magánindítványt terjesztett elő a bűnös útra tért ifjúval szemben.

Sz. Z.

Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak vádiratában az Egri Járási Ügyészség, amely azzal vádol egy fiatalt, hogy meglopta a felmenőit Gyöngyösön. Az ügyről a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a Heolt.

Dr. Konkoly Thege László közölte, a 21 esztendős fiú múlt év novemberében nagymamája gyöngyösi ingatlanát kereste fel, s a lakásából eltulajdonította az ott tárolt, de az édesanyja tulajdonában lévő tangóharmonikát és egy gyógyászati célú lámpát. Ezek értéke elérte a 350 ezer forintot. Idén januárban ebben a házban felfeszítette a ruhásszekrényben található lecsavarozott lemezkazettát. Abban a nagyszülője őrizte 150 forintját és acél karkötőjét. Ezeket is magával vitte zsákmányként.

Mind az anyja, mind a nagymamája magánindítványt terjesztett elő a bűnös útra tért ifjúval szemben. A vizsgálat során az is napvilágra került, hogy a fiatal vádlott az említetteken túl más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt is felelősségre vonható. Azokat a mátraaljai városban ez év első hónapjában valósította meg. Az egyik, bankkártyával is összefüggő bűntény alapján lett a terhelt ügyében az Egri Járási Ügyészség az eljárás lefolytatására illetékes.

A vádhatóság indítványozza, hogy a bíróság a vádlottat sújtsa börtönbüntetéssel, aminek a végrehajtását próbaidőre függessze fel, s rendeljen el az esetében 510 ezer forintig vagyonelkobzást.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában